Organitzacions i activistes antiracistes han tornat a convocar una manifestació per denunciar el racisme a Espanya amb motiu dels atacs racistes que van tenir lloc el cap de setmana passat contra el davanter del Reial Madrid Vinícius Jr. L'anterior es va convocar davant del consolat espanyol Sao Paulo, però en aquest cas els manifestants s'han concentrat davant de l'ambaixada d'Espanya a Brasília. 

🟡 Tres primers detinguts a València pels insults racistes contra Vinícius a Mestalla

🟡 Vinícius és insultat i expulsat contra el València: imatges inadmissibles

Una cinquantena d'organitzacions socials han donat suport a la protesta i els assistents han apuntat que "el racisme no és broma ni és victimització, el racisme és un delicte" i han reclamat accions: "L'antiracisme ha de succeir realment: amb accions pràctiques, efectives, enèrgiques i contundents", informa el portal de notícies G1 i recull Europa Press. 

La manifestació, a més, ha tingut lloc en el marc del Dia Mundial d'Àfrica, i per això els manifestants han fet una crida "a totes les persones a unir-se en la lluita" en honor a l'ascendència negra.

Més veus del brasil i el món

No només els moviments socials brasilers. El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha condemnat aquest diumenge els insults racistes abocats contra el davanter Vinícius al partit contra el València a l'estadi de Mestalla, demanant a les autoritats que prenguin mesures. "Vull fer un gest de solidaritat amb Vinícius, un jove que sens dubte és el millor jugador del Reial Madrid, i que pateix reiterades agressions. Espero que la FIFA i altres entitats prenguin mesures per evitar que el racisme s'apoderi del futbol", ha afirmat el president a través de les xarxes socials. 

A més, Volker Türk, l'alt comissionat de l'ONU pels Drets Humans, també ha condemnat els insults rebuts pel jugador del Real Madrid i ha demanat als organitzadors d'esdeveniments esportius que posin en marxa "estratègies per evitar el racisme a l'esport". L'alt comissionat austríac també ha valorat que "es necessita molt més per erradicar la discriminació racial" i considera que "s'ha de començar escoltant a les persones afrodescendents, incloure-les i fer passes reals per atendre les seves preocupacions".