El partit entre el València i el Reial Madrid ha estat més notícia per totes les imatges antiesportives que s'han vist que pel gol de Diego López i la victòria valencianista. Els locals s'han imposat per la mínima, però el gran protagonisme ha estat per a Vinícius Júnior. El davanter del Reial Madrid s'ha tornat a mostrar provocador i ha estat expulsat per una agressió, però també ha rebut insults inadmissibles.

Vinícius és protagonista a Mestalla

Era el dia del centenari de Mestalla i ha estat un partit que es recordarà durant molt temps. La victòria ha estat importantíssima perquè el València gairebé certifica la salvació a la Lliga Santander, però l'ambient de tensió ha estat màxim en els 116 minuts que ha durat el partit.

Ja a la primera part, gol de Diego López al minut 33 per començar amb l'eufòria valencianista. Però el partit s'ha anat complicant. Sobretot ha estat perquè Vinícius, un dels habituals en les fotos de les queixes, també ha estat el centre de totes les mirades.

Vinicius y Dimitri Foulquier luchando por un balon
Vinícius jugant contra el València / Foto: EFE

Vinícius és insultat i també expulsat contra el València

Durant el primer temps han començat les queixes constants de Vinícius a l'àrbitre Ricardo de Burgos Bengoetxea. I també alguns gestos poc adequats dirigits cap a l'afició del València. Però el primer gran embolic ha arribat al minut 70 quan Vinícius s'ha encarat amb la grada local per uns insults racistes. I el futbolista brasiler ha assenyalat el responsable d'aquesta actitud inacceptable. El partit s'ha aturat durant 7 minuts. També ha hagut d'intervenir la policia a la grada de la Curva Nord.

Però és que això no ha estat tot perquè Vinícius, descentrat i totalment fora del partit, ha seguit queixant-se i encarant-se amb els rivals. I ja durant el temps de descompte, que s'han afegit 10 minuts pels incidents racistes, aleshores hi ha hagut una tangana entre els jugadors dels dos equips. Jugadors per terra i, enmig de tot, Vinícius estava molt encès.

Los jugadores del Valencia y Real Madrid se enzarzan tras una agresion de Vinícius / Foto: EFE
Els jugadors del València i del Reial Madrid en la tangana / Foto: EFE

Després que es calmessin una mica els ànims, el VAR ha avisat l'àrbitre principal que anés a veure una possible expulsió de Vinícius, a qui ja li havia ensenyat una targeta groga. I el col·legiat De Burgos Bengoetxea ha vist clarament l'agressió del brasiler a Hugo Duro. I Vinícius ha estat expulsat.

Un partit per oblidar a Mestalla pel que fa a tot el que s'ha viscut a nivell extraesportiu. I Vinícius també s'haurà de replantejar la seva actitud. Té raó en el fet que els insults racistes són inadmissibles, però també que ell segueix provocant i, fins i tot, agredint rivals. Tampoc ha agradat gens que quan el brasiler marxava expulsat cap al vestidor ha ensenyat dos dits a l'afició valencianista i els ha volgut dir que se'n vagin a Segona Divisió.