L'Índia ha superat els 25 milions de casos de coronavirus i ha assolit un nou rècord de morts en un dia per la malaltia, 4.329 persones. D'aquesta manera el país asiàtic passa a ser el segon estat del món amb més contagis, només superat pels Estats Units, i el tercer en nombre de morts, darrere dels Estats Units i Brasil, segons informa EFE.

En les darreres 24 hores s'han registrat 263.533 nous infectats, segons dades del Ministeri de Salut indi. Si bé són xifres altes obren la porta a l'optimisme, ja que s'allunyen del pic de la segona onada on van arribar als 400.000 contagis diaris. Es tracta del segon dia consecutiu en què es registren menys de 300.000 infectats.

Malgrat el bon rumb que pren la reducció de contagis la mortalitat segueix en ascens. A l'Índia fins al moment ja han mort 278.719 persones, una xifra que segueix creixent davant d'una nova jornada rècord. A més, la variant índia de la Covid-19 se suma a les preocupacions de l'estat per mantenir a ratlla la pandemia. 

Una lluita sota mínims

La segona onada de la Covid-19 a l'Índia està marcada per la precarietat i la manca de recursos que han deixat imatges d'hospitals i funeràries sobrepassats. El col·lapse del sistema sanitari indi ha provocat una manca llits i d'oxigen, fet que ha empitjorat la situació i ha deixat una gran desprotecció. Els experts asseguren que les xifres oficials del Govern nacionalista de Narenda Modi no mostren la realitat de la pandèmia i sospiten que el nombre de morts podria ser superior, segons recull EFE.

En aquesta situació desesperada i sense recursos, el país asiàtic fixa la mira en la vacunació de la seva població. En les darreres 24 hores s'han administrat 1,5 milions de vacunes. El programa de vacunació va començar el passat mes de gener i s'ha ampliat a tota la població índia major de 18 anys al maig.

El ritme de vacunació és més lent de l'esperat i alguns estats han denunciat l'escassetat de vacunes. Un 3% de la població ha rebut les dues dosis de Covidshiel d'AstraZeneca, fabricada per l'Institut Serum de l'Índia (SII), o la de Covaxin, de l'empresa índia Bharat Biotech. També se sumen les vacunes importades de Rússia. Tot i les crítiques el Govern de Modi assegura que hi ha dosis suficients.

 

Foto principal: Operaris carreguen una víctima de coronavirus / EFE