Els Estats Units continuen batent rècords de contagis per coronavirus. Aquest divendres n'han superat un altre al registrar-se 60.383 nous casos en un sol dia. Aquesta dada eleva a 2.793.022 les persones que s'han infectat. Segons el recompte de la Universitat Johns Hopkins, a les 8 del vespre s'havien comptabilitzat 754 noves morts, i un total de 129.405.

Segons expliquen, les xifres diàries al país s'haurien disparat pel rebrot de contagis als estats del sud i oest com Florida, Texas, California, Arizona, Georgia i les Carolines. Malgrat tot, l'estat de Nova York continua sent el més afectat per la pandèmia amb 395.872 casos confirmats i 32.081 morts, una xifra només per sota de Regne Unit i Itàlia.

Podrien arribar als 100.000 casos diaris 

Fa uns dies, el doctor Anthony Fauci, principal investigador de malalties als EUA, va dir al Senat que no el sorprendria si els nous casos de coronavirus al país arriben als 100.000 diaris. "Clarament no tenim el control en aquest moment", explicava. I posava de manifest que als EUA no es respecten prou les distàncies de seguretat ni l'ús de les mascaretes. 

Els EUA deixen el món sense redemsivir

Una notícia que coincidia amb la compra dels Estats Units de gairebé totes les existències del remdesivir, un dels medicaments que funcionen contra el coronavirus. D'aquesta manera, tindran reserves per a uns tres mesos però no han deixat estoc per a Europa.

El remdesivir és el primer medicament aprovat pels EUA per tractar el coronavirus. L'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) també ha donat llum verda a la seva comercialitzacióEl fabrica Gilead i s'ha demostrat que ajuda  les persones a recuperar-se més ràpid de la malaltia. Amb la compra, els EUA han adquirit més de 500.000 dosis, que és tota la producció de Gilead de juliol, i el 90% d'agost i setembre.

Les casualitats amb Wuhan

La Xina ha registrat un total de 85.263 casos de coronavirus des de l'inici de la pandèmia. Les dades entre un país i l'altre, són ben diferents. Els EUA van registrar dijous, en un sol dia, tots els casos de coronavirus que ha registrat Wuhan des de l'inici de l'epidèmia: aproximadament uns 50.000.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
L'ULL DE L'AGULLA Què comparteixen Wuhan i els EUA? El Nacional