Toc de queda com ara, a les 22h i per Cap d'Any, i cap mena d'obertura a les restriccions. Aquesta és la premissa que ha donat el Ministre d'Afers Regionals i Autonomies d'Itàlia, Francesco Boccia, que emplaça a tots els italians a gaudir de la primavera: "Evitarem la tercera onada junts, amb l'arribada de la vacuna i el bon temps, si som responsables estarem fora d'ella". Per això demana màxima prudència i responsabilitat.

Segueix en directe l'actualitat sobre el coronavirus (Covid-19)

Mesures encara més dures

Aquells que vulguin sortir de la seva regió per passar les vacances a la segona residència han de fer-ho abans que entrin més prohibicions. Des de la setmana anterior al Nadal fins al dia de l’Epifania, ja no hi haurà mobilitat entre regions. Idea única: "Hem d'evitar repetir el que va passar l'estiu passat", va reiterar el ministre Boccia en l'última reunió amb els governadors.

Per la seva banda, el primer ministre Giuseppe Conte haurà de signar a mitjanit del 3 de desembre les noves pautes pel desembre, un període que alarma els científics i que també preocupa molt els ministres. 

La prohibició de viatjar entrarà en vigor entre el 19 i el 20 de desembre i serà vàlida fins el 6 de gener. "Aquests quinze dies m'espanten molt", repeteixen a tall individual els sanitaris de l'administració. En la reunió de dimarts, el govern decidirà si concedeix excepcions "que en qualsevol cas es limitaran al màxim", com els pares divorciats. Pot ser possible tornar a la casa familiar per passar les vacances amb pares grans. Si aquest és el cas, l'exempció només la podria utilitzar un familiar. 

I pels qui viuen fora, no només val una PCR. La quarantena podria passar a ser obligatòria per tots els qui entrin al país. Es poden fer excepcions en la concessió de la derogació per als estudiants que han traslladat la seva residència o domicili a la ciutat on s’han traslladat per motius d’estudi i volen tornar a casa per vacances.

Les dades no milloren

Ahir es van sumar 20.646 nous casos de coronavirus, 541 de morts i 13.642 de recuperats. Itàlia ja porta acumulats 1.585.178 casos de coronavirus des de l'inici de la pandèmia.

Les xifres de morts per Covid-19 en aquest país ja arriben les 54.904 persones. Mentre que el nombre de recuperats ascendeix a 734.503 pacients.