L'exèrcit d'Israel ha recuperat els cossos de tres ostatges de la Franja de Gaza, entre els quals es troba el de la jove alemanya-israeliana Shani Louk, de 23 anys, que havia estat exhibida inconscient per Hamàs, i la mort de la qual s'havia confirmat a finals de l'octubre passat. Els altres dos morts són Amit Buskila, de 28 anys, i Itzhak Gelerenter, de 57 anys, tots dos segrestats per Hamàs el passat 7 d'octubre al festival Nova, on al voltant de 360 persones van ser assassinades i 40 capturades. "Segons informació d'intel·ligència verificada, Yitzhak Gelernter, Shani Louk i Amit Buskila van ser assassinats durant la massacre del 7 d'octubre a la carretera de Mefalsim i els seus cossos van ser segrestats a Gaza", ha confirmat en un comunicat el portaveu de les forces armades israelianes, Daniel Hagari.

Hagari ha explicat que els cossos van ser recuperats a Rafah en una operació militar conjunta de l'exèrcit i el Shin Bet —servei d'intel·ligència interior—, a partir d'informació obtinguda en interrogatoris de membres de Hamàs arrestats a la Franja de Gaza. Funcionaris de l'Institut Nacional de Medicina Forense i el Ministeri de Salut van identificar els cadàvers i l'exèrcit va notificar les famílies respectives la troballa dels cossos. "Les FDI i el Shin Bet comparteixen el dolor de les famílies en aquest moment difícil", ha dit Hagari.

Louk, Buskila i Gelerenter participaven en el festival de música electrònica Nova quan va esclatar l'atac de Hamàs sobre Israel. Segons informen els mitjans israelians, tots tres van aconseguir escapar del recinte del festival fins a la carretera del kibbutz Mefalsim, on van ser assassinats. El cas de Louk es va fer conegut internacionalment perquè membres de Hamàs van compartir un vídeo on es veia com transportaven el seu cos —que s'identificava per les rastes i els tatuatges que duia la jove— en una furgoneta, mentre la insultaven i l'escopien. Tot i que la seva mare inicialment va dir que havia rebut informació que estava viva, a finals de mes Israel va poder confirmar la mort després de trobar un tros del crani de la jove. 

Netanyahu i Herzog envien les condolences a les famílies

El primer ministre israelià, Benjamí Netanyahu, ha lamentat en un comunicat aquesta pèrdua "esquinçadora" i ha enviat a les famílies els seus condols i els de la seva dona, Sara Netanyahu. "Tornarem tots els ostatges, els vius i els morts per igual", ha afirmat, alhora que ha felicitat les forces armades per la seva feina. El president israelià, Isaac Herzog, també ha enviat els seus condols a les famílies en un comunicat, i ha afirmat que els cossos rebran "el descans etern a Israel".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!