La família de Shani Louk ha anunciat a Instagram aquest dilluns la mort de la noia. Louk era ostatge del grup Hamàs i s'havien publicat diverses informacions sobre el seu estat. 

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i els atacs a Gaza
 

"Malauradament, ahir vam rebre la notícia que la meva filla ja no és viva", ha dit la mare Ricarda Louk a l'agència de notícies DPA i a RTL/ntv. L'exèrcit israelià ja li hauria traslladat aquesta informació. Malgrat tot, encara no hi ha confirmació oficial. El cos de la seva filla encara no s'ha trobat, ha comunicat Ricarda Louk.

Tanmateix, es va trobar una estella d'os del crani i s'ha pres una mostra d'ADN. Els pares ja havien proporcionat fa molt de temps el material de comparació necessari. La mare suposa que la filla és morta des del 7 d'octubre; és possible que morís d'un tret al cap durant l'atac terrorista.

post instagram germana shani louk
La germana de la Shani Louk n'ha anunciat la mort en un post d'Instagram

Louk va ser una de les ostatges preses per Hamàs en un festival de música a prop de la Franja de Gaza. Poc després, va circular per Internet un vídeo dels terroristes on es veia la jove estirada de cap per avall a una camioneta.

Confusió sobre l'estat de salut de Shani Louk durant dies

Fa unes setmanes, la família de Shani Louk, una de les participants del festival Supernovadefensava que era viva. Louk tenia doble nacionalitat (israeliana i alemanya) i Hamàs la va exhibir inconscient en vídeos de l'atac al festival, celebrat durant el cap de setmana del 7 d'octubre. En aquell moment, la noia va ser reconeguda pels tatuatges que du a les cames. La família defensava fa unes setmanes que era viva, perquè hauria rebut informació d'un amic que viu a la Franja de Gaza, tal com destacava Der Spiegel. També s'hi esmentava, però, que tot i haver sobreviscut a l'atac, estava greument ferida.

Alemanya obre diligències contra Hamàs

Després de saber-se'n el cas, la Fiscalia General de l'Estat d'Alemanya va obrir diligències contra membres desconeguts de l'organització islamista Hamàs en relació amb el segrest i l'assassinat de ciutadans alemanys durant l'atac de dissabte al sud d'Israel. Ines Peterson, portaveu de la institució, amb seu a Karlsruhe (sud), va explicar a Efe que les investigacions es basen en els càrrecs d'"integració en una banda terrorista estrangera, presa d'ostatges i assassinat".