L'exèrcit d'Israel ha dit que estava ampliant la seva operació a la Franja de Gaza, segons informa l'Agence France-Presse. Israel ha advertit als residents del camp de refugiats més gran de Gaza, Jabalia, i d'un camp costaner que s'evacuessin, mentre que l'exèrcit ha dit el diumenge que estava "expandint les seves activitats operatives a diversos veïnats" de Gaza.

Després d'intensos bombardejos, un periodista de l'AFP sobre el terreny, hauria vist columnes de fum sobre Jabalia, al nord de Gaza. Un funcionari del Ministeri de Salut de Hamàs ha dit que més de 80 persones haurien mort en dos atacs a Jabalia dissabte, incloent-hi un contra una escola de l'ONU, on hi ha persones refugiades. 

Vídeos a les xarxes socials verificades per aquesta mateixa agència mostraven cadàvers coberts de sang i pols al terra d'un edifici, on hi havia matalassos posats sota les taules de l'escola. 

Un camp de refugiats, al centre d'atenció

L'exèrcit d'Israel ha dit que Jabalia es troba entre les àrees d'atenció mentre les tropes "assenyalen a terroristes i ataquen la infraestructura de Hamàs". Sense mencionar els atacs, l'exèrcit d'Israel ha dit que s'estava revisant "un incident a la regió de Jabalia". El cap de drets humans de l'ONU, Volker Turk, ha condemnat aquest diumenge el suposat atac contra l'escola com a "horrible" i ha afegit que "els horrorosos esdeveniments de les últimes 48 hores a Gaza són increïbles". 

Aquest mateix dilluns, l'agència de notícies palestina Wafa ha dit que l'hospital indonesi prop de Jabalia també havia estat bombardejant. Unes informacions que també hauria destacat Al Jazeera, citant funcionaris del Ministeri de Salut de Gaza, que destaca que el nombre de morts és 12 i que entre els morts hi ha metges i pacients. 

Què ha passat amb els bebès prematurs d'Al-Shifa?

En una actualització sobre els 31 nadons prematurs evacuats diumenge de l'hospital d'Al-Shifa a la ciutat de Gaza, els funcionaris de salut diuen que es troben a “estat extremadament crític”. Els nadons tenien deshidratació, hipotèrmia i sèpsia en alguns casos, ha dit Mohammad Zaqout, director dels hospitals de Gaza. Quatre nadons més van morir en els dos dies previs a l'evacuació, segons va citar també Associated Press.

Els bebès de l'hospital, on es va tallar l'electricitat i es van esgotar els subministraments mentre les forces israelianes lluitaven contra militants palestins a l'exterior, estaven rebent atenció urgent a la ciutat de Rafah, al sud de Gaza.

Zaqout ha dit que s'estaven fent preparatius per entrar a Egipte. Un equip de l'Organització Mundial de la Salut que va visitar l'hospital d'Al-Shifa va dir que la majoria dels pacients restants van patir amputacions, cremades o altres traumatismes. S'estaven fent plans per evacuar-los els pròxims dies.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!