Els serveis d'intel·ligència de les Forces de Defensa d'israel (FDI) han informat aquest diumenge del descobriment d'un túnel de Hamàs fortificat, localitzat sota el complex hospitalari d'Al-Shifa (el major complex hospitalari i el centre mèdic més important de Gaza). Segons han informat els serveis militars israelians, el túnel té una longitud de 55 metres de llarg i 10 metres de profunditat. Israel detalla que per accedir al túnel des del centre mèdic existeix una profunda escala d'entrada al pou, que consta de diversos mitjans de defensa, inclosa una porta a prova d'explosius i un orifici per disparar armes de foc. Des de feia setmanes des de l'exèrcit israelià defensaven la hipòtesi que Hamàs tenia el seu principal centre de comandament dins l'hospital d'Al-Shifa, i amb el descobriment d'aquest suposat túnel de Hamàs es confiaria, parcialment, aquesta hipòtesi.

"Basant-se en informació d'intel·ligència de les Forces de Defensa d'Israel i del Shin Bet (agència de seguretat interior), els soldats han exposat un túnel terrorista de 55 metres de llarg i 10 metres de profunditat sota el complex de l'hospital Al Shifa", han indicat les FDI en un comunicat. Per altra banda, en una publicació a X d'un comandament de les FDI ha compartit vídeos on es veu el suposat túnel de Hamàs. Segons les forces israelianes, l'entrada del túnel ha estat descoberta a la zona de l'hospital, sota un rafal i al costat d'un vehicle que contenia nombroses armes de foc, entre elles RPG, explosius i rifles Kalàixnikov.

Evacuen 30 nadons prematurs de l'hospital Al-Shifa

Israel no cessa els seus atacs contra Gaza. Després d'un mes i mig d'intensos bombardejos sobre la Franja de Gaza, i especialment sobre la ciutat de Gaza, els hospitals s'han convertit en un dels punts més afectats. A la principal ciutat de la Franja la majoria de centres sanitaris ja han deixat de funcionar, principalment a causa de la manca de combustible, i el darrer gran hospital que seguia operatiu és l'hospital d'Al-Shifa. Aquest centre ha estat víctima durant els darrers dies d'intensos bombardejos i les seves capacitats s'han vist greument compromeses. Aquest diumenge, la Mitja Lluna Roja i l'OMS han anunciat que han pogut evacuar 30 nadons prematurs que estaven ingressats en aquest centre, i que ara seran enviats a Egipte per assegurar la seva supervivència. Dins d'aquest hospital hi ha encara prop de 30 metges i infermers i uns 200 pacients.

Per la seva banda, el Ministeri de Sanitat de Gaza, controlat per Hamàs, ha informat que els bebès han arribat a l'hospital Al-Sultan, situat a Rafah, una població de l'extrem sud de l'enclavament palestí que connecta amb Egipte. S'espera que aquest país àrab rebi demà dilluns als nadons, juntament amb les seves mares o familiars, i els brindaran atenció mèdica adequada, després que les seves incubadores deixessin de funcionar a l'hospital Al-Shifa pel tall d'electricitat que va generar el bloqueig imposat per Israel.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!