Isaac Herzog ha revelat que la jove alemanya Shani Louk va ser decapitada per Hamàs. En una entrevista d'aquest dilluns amb Bild, el president d'Israel ha informat que s'ha "trobat el seu crani". "Això significa que aquests animals bàrbars i sàdics simplement li van tallar el cap mentre atacaven, torturaven i mataven israelians. És una gran tragèdia i dono el meu més sentit condol a la seva família", ha dit. També ha afegit que encara estan pendents d'identificar 40 cossos més perquè les persones van ser brutalment maltractades, cremades o desmembrades: "El que hem vist a la frontera entre Gaza i Israel va molt més enllà d'un pogrom. Hem vist un escorxador. (...) Hem vist sang córrer pels carrers. Hem vist les tragèdies més horribles imaginables".

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i els atacs a Gaza

La família de la Shani ha confirmat la seva mort aquest dilluns, després de setmanes d'incertesa per unes imatges on es veia com era traslladada inconscientment en un vehicle després de l'atac de Hamàs. "Desafortunadament, vam rebre ahir la notícia que la meva filla ja no està amb vida", ha dit sa mare, Ricarda Louk, que ha afegit que encara no s'ha trobat el cos de la jove de 22 anys: només s'havia trobat una estella d'os del crani i s'havia pres una mostra d'ADN. La mare suposa que la filla és morta des del 7 d'octubre, possiblement per un tret al cap durant l'atac. Ara, Herzog ha dit que han trobat el seu crani i que fou decapitada.

La mort de la Shani Louk

És a dir, que consideren que la Shani va ser assassinada per Hamàs en el festival de música del desert del Nègueb. L'informe, les fotos i els vídeos que circulaven per internet mostraven el cadàver de la jove en una furgoneta, però la família tenia l'esperança que la trobessin greument ferida i que fos traslladada a la força a Gaza. En aquest sentit, sa mare ha titllat de "terrible" la confirmació de la mort de sa filla. Però ha valorat positivament tenir la certesa del que va passar: "Almenys, ella no va patir", en referència a la hipòtesi del tret al cap. També ha reclamat que es trobi el seu cos i poder-lo recuperar.

 La Fiscalia d'Alemanya ha obert una investigació contra Hamàs pel presumpte assassinat, homicidi involuntari i segrest dels seus ciutadans en el marc dels atacs, mesura adoptada davant les peticions dels familiars dels alemanys afectats. Entre les víctimes també hi ha la Carolin Bohl, de 22 anys, durant l'atac contra el quibuts de Nir Oz. El canceller alemany, Olaf Scholz, ha titllat la mort de la Shani de "barbàrie" i ha dit que les notícies al respecte són "terribles". "Com a molts altres, ha estat brutalment assassinada. Això mostra la completa barbàrie després de l'atac de Hamàs, que ha de ser portat davant la justícia", ha afegit. També ha manifestat que "això és terrorisme i Israel té dret a defensar-se".