La família de Shani Louk, una de les participants del festival Supernova, defensa que està viva. Louk és la noia amb doble nacionalitat (israeliana i alemanya) que Hamàs va exhibir inconscient en vídeos de l'atac al festival durant el cap de setmana i que les autoritats alemanyes comptabilitzen com a desapareguda. La noia va ser reconeguda pels tatuatges que du a les cames. La família defensa ara que està viva, perquè hauria rebut informació d'un amic que viu a la Franja de Gaza, informa aquest dimarts Der Spiegel. Segons explica la mare en un vídeo difós per diferents mitjans internacionals aquest dimarts, la seva filla hauria sobreviscut a l'atac, però estaria greument ferida.

🔴 Guerra d'Israel a Gaza, DIRECTE | Última hora del conflicte amb Palestina

 

 

En un primer vídeo, aparegut diumenge passat a les xarxes, la mare havia demanat a Hamàs que almenys retornés el cos de la seva filla a Alemanya i també reclamava informació a qualsevol persona que en tingués.

 

 

La Fiscalia d'Alemanya obre diligències contra Hamàs

Precisament aquest dimarts la Fiscalia General de l'Estat d'Alemanya ha obert diligències contra membres desconeguts de l'organització islamista Hamàs en relació amb el segrest i l'assassinat de ciutadans alemanys durant l'atac de dissabte al sud d'Israel. Ines Peterson, portaveu de la institució, amb seu a Karlsruhe (sud), ha explicat a Efe que les investigacions es basen en els càrrecs d'"integració en una banda terrorista estrangera, presa d'ostatges i assassinat". Les autoritats alemanyes compten Louk com una de les dues dones israelianes d'origen alemany desaparegudes durant l'atac.

Les autoritats de Berlín no han aportat, de moment, xifres oficials sobre el nombre de ciutadans alemanys desapareguts després de l'atac, però el canceller Olaf Scholz ha dit que el seu govern està treballant de manera "intensiva" per aclarir-ne el parador. "Estem intentant esbrinar de quantes persones es tracta i què podem fer perquè tornin a estar en llibertat", ha dit en una roda de premsa a Hamburg (nord), al costat del president francès, Emmanuel Macron.

Un portaveu del govern no va voler comentar dilluns casos individuals "per protegir els afectats", però va declarar que cal assumir que entre els segrestats també hi ha persones amb ciutadania alemanya o doble nacionalitat, alhora que va parlar d'una "situació molt confusa". Els mitjans alemanys han informat, de moment, d'una víctima mortal confirmada: l'estudiant de 22 anys Carolin Bohl, oriünda de Berlín, que visitava el quibuts de Nir Oz en companyia de la seva parella, i els familiars dels quals en van anunciar la mort mitjançant les xarxes socials.

Shani Louk és una de les dues dones d'origen alemany desaparegudes. La jove participava en el festival de música atacat per Hamàs i el seu cos inconscient apareixia a la part posterior d'una camioneta en un vídeo que va fer la volta al món a través de les xarxes socials. El tabloide Bild recull també el cas de Doron Katz-Asher, segrestada amb les seves dues filles, de tres i cinc anys, i l'àvia d'aquestes, a qui el marit va reconèixer en un vídeo difós per Hamàs.