Rússia podria tenir un nou aliat en la guerra contra Ucraïna. Els Estats Units han acusat aquest dimecres a Corea del Nord de subministrar una quantitat "significativa" de projectils al Kremlin per atacar a Ucraïna, segons ha afirmat un dels portaveus de la Casa Blanca, John Kirby. La intel·ligència estatunidenca ha assegurat que té informació d'enviaments d'armament que el país presidit per Kim Jong-Un estaria fent de manera oculta per ajudar a Vladímir Putin en un conflicte que ja fa més de vuit mesos que dura. Concretament, Kirby ha detallat que Corea del Nord estaria desviant entregues de països d'Orient Mitjà i del nord d'Àfrica per enviar-les cap a Rússia. Les sospites ja van començar mesos enrere i, de fet, el passat setembre Kim Jong-Un va negar col·laborar militarment amb Putin. Ara, però, els Estats Units apunten que tenen proves i que vigilaran si finalment l'armament nord-coreà arriba a Rússia . 

Kirby ha estat contundent davant la premsa, afirmant que seguiran "vigilant si es rep aquest carregament". El portaveu de la Casa Blanca ha evitat detallar la xifra de projectils que Corea del Nord estaria proporcionant a Rússia, encara que ha assegurat que són "males notícies". Kirby, però, ha apuntat que l'entrega d'aquest material bèl·lic "no canviarà el curs de la guerra" perquè els ucraïnesos encara "tenen l'habilitat i les capacitats" per defensar-se. La col·laboració de Corea del Nord amb el Kremlin podria obrir un nou front polític a la guerra d'Ucraïna. En aquest sentit, els Estats Units han estat clars: "No volem que cap nació ajudi a Rússia, de cap forma ni manera", ha remarcat el portaveu.

L'Iran també ha subministrat armament a Rússia per la guerra a Ucraïna

Kim Jong-Un no hauria estat el primer a enviar armament a Rússia per la guerra d'Ucraïna. Durant el mes d'octubre, tant els Estats Units com la Unió Europea i l'OTAN van acusar l'Iran de subministrar drons kamikaze a Vladímir Putin, els quals va fer servir per atacar territoris ucraïnesos. Tot i que les autoritats iranianes i russes ho neguin, la UE ja ha aplicat sancions a persones i empreses de l'Iran implicades. Els Estats Units, segons ha detallat el portaveu de la Casa Blanca, també està estudiant "una àmplia gamma" de mesures per tal que l'Iran i Corea del Nord "rendeixin comptes" per ajudar a Rússia. De fet, ha subratllat que aquestes accions es podrien acordar en el marc de les Nacions Unides. Segons Kirby, que Putin estiguin buscant l'ajuda d'altres països certificaria que s'estan quedant sense reserves militars. 

Corea del Nord demostra la seva potència militar

Les acusacions dels Estats Units a Corea del Nord d'enviar armament per la guerra d'Ucraïna han arribat el mateix dia que Kim Jong-Un ha fet una nova demostració de la seva potència militar, llençant míssils directament a aigües sud-coreanes per primer cop, segons ha informat Efe. Corea del Sud ha decidit actuar disparant tres míssils de precisió terra-aire a aigües nord-coreanes per "donar resposta a la provocació" nord-coreana, fet que també suposa la primera vegada que Seül ataca a aigües territorials del país veí.