Nou intercanvi de 50 presoners entre Rússia i Ucraïna. Denis Pushilin, el líder de l'autoproclamada república de Donetsk, ha anunciat l'intercanvi aquest dissabte, que posteriorment ha estat confirmat pel Ministeri de Defensa rus, que ha informat que "com a resultat d'un procés de negociacions han estat retornats 50 militars russos que es trobaven en el territori controlat pel règim de Kíiv". Els militars russos seran traslladats a Moscou en avió per rebre l'atenció mèdica necessària, a banda, en un comunicat difós per l'oficina de premsa de Pushilin, s'ha indicat que el gruix de 50 presoners que es lliuren per la part ucraïnesa formen part de les Forces Armades d'Ucraïna. L'anterior intercanvi de presoners es va produir fa menys de dues setmanes, en el qual eren 110 per bàndol. En aquell, segons la part russa es van recuperar a 110 persones i es va lliurar 108 a Ucraïna, ja que dues dones van preferir quedar-se en territori rus. 

El taló d'Aquil·les de Putin

L'enemic número u de Putin assegura que la clau perquè Rússia perdi la guerra contra Ucraïna són els diners. L'inversor britànic-estatunidenc, Bill Browder, durant anys considerat enemic de Putin, aposta per atacar "el taló d'Aquil·les de Putin", i suggereix confiscar milers de milions de dòlars russos per a destinar-los a l'Exèrcit ucraïnès. "La feblesa més gran de Putin són els seus diners. El que ha robat tots aquests diners, ha matat a tota aquesta gent per robar els diners i té tots aquests diners a Occident, i aquest és el seu enorme taló d'Aquil·les. Ell i tota la gent que l'envolta tenen els seus diners a Occident i hem de continuar trepitjant aquest taló d'Aquil·les tant com puguem", ha afirmat el fundador i director executiu d'Hermitage Capital Management en una entrevista publicada aquest dissabte per EFE. 

Browder, amb molt bons contactes amb les altes esferes polítiques a Occident, recomana a més que es confisquin els 350.000 milions de dòlars del Banc Central Rus que es van congelar a l'inici de la guerra i es destinin a la defensa i reconstrucció d'Ucraïna. L'inversor té clar que la manera de derrotar al president és localitzar, congelar i confiscar els diners que Putin i els oligarques russos "van robar".

Nou atac a Sebastòpol 

Els vaixells de la flota russa del mar Negre han repel·lit aquest dissabte un atac amb un dron a la badia de Sebastòpol, segons ha informat el governador d'aquest port a la península de Crimea, Mijaíl Razvoxháev. El governador ha subratllat que cap instal·lació de Sebastòpol, principal base de la Flota russa del mar Negre, ha patit danys. En canvi, des del ministeri d'interior d'Ucraïna, l'assessor Anton Gerashchenko, assegura que les explosions registrades en la badia de Sebastòpol es deuen a una negligència russa i que quatre vaixells de la flota de Moscou en el mar Negre han patit danys. Entre els vaixells danyats està la fragata "Almirall Makarov", segons ha confirmat Gerashchenko, des de la qual segons ha dit han estat disparats al juliol míssils de creuer contra la ciutat de Vinnytsia, la qual cosa ha causat la mort de dotzenes de civils ucraïnesos.