La Fiscalia de Nanterre ha demanat aquest dijous la imputació per homicidi voluntari del policia que va matar a un menor de 17 anys aquest dimarts després de saltar-se un control. A més, la Fiscalia també demana el seu empresonament provisional. El fiscal, Pascal Prache, ha justificat l'ingrés en presó de l'agent de 38 anys que va disparar un tret al pit al jove perquè considera que l'ús de l'arma no es va ajustar a les "condicions legals". El policia ha estat presentat aquest dijous davant dos jutges instructors que hauran de decidir sobre la seva inculpació. Seguidament, un altre jutge de les llibertats i de la detenció el que determini si ha d'anar a la presó o pot quedar en llibertat, eventualment amb mesures de control judicial. 

Assassinat de Naël a Nanterre

Segons el que recull el fiscal, Naël, un jove negre, que ja tenia antecedents judicials per haver-se saltat diversos controls policials, i que a més no tenia permís de conduir, va ser localitzat poc abans de les 8:00 hores pels carrers de Nanterre, ja que anava conduint un Mercedes esportiu groc, que havia comès diferents infraccions de trànsit. Una parella de policies, en moto, van tractar de detenir-ho, però el jove va fugir. Aquí va començar una persecució que va acabar quan el Mercedes va quedar atrapat en un embús. 

En aquest moment, els agents van treure les seves armes i van apuntar contra el conductor exigint-li que parés el motor, però Naël no va obeir i va arrencar el vehicle. Va ser aleshores quan un dels policies va disparar a boca de canó, i va provocar la mort del jove. Les imatges que s'han fet públiques a la xarxa posen en evidència, que en contra de la primera declaració dels agents, la seva integritat personal no apareixia clarament en perill amb l'última temptativa de fugida.

França reforça la seva seguretat amb 40.000 policies

La mort de Naël aquest dimarts ha donat lloc a dues nits consecutives d'aldarulls a França, amb almenys 150 detinguts només durant la passada matinada, així com incendis de desenes de vehicles i d'edificis públics com a comissaries, ajuntaments i tribunals. El Govern francès desplegarà 40.000 policies i gendarmes aquesta nit per tractar d'impedir els disturbis que s'han produït en les dues últimes jornades després de la mort d'un jove de 17 anys pels tirs d'un agent en Nanterre, una ciutat de l'extraradi de París.

"Farem tot el possible perquè torni l'ordre a tot arreu", ha subratllat en una compareixença davant la premsa, el ministre d'Interior, Gérald Darmanin, que ha explicat que el desplegament de les forces de l'ordre avui serà quatre vegades més important que el de la passada nit. El ministre ha insistit que "els disturbis no tenen res a veure amb el que ha passat a Nanterre" i que els atacs que s'han produït contra els agents la passada nit—170 han resultat ferits, tot i que sense gravetat— i contra edificis públics són "absolutament inacceptables".