ÚLTIMA HORA: Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna
Dia D+24: la nova estratègia de Rússia a Ucraïna consisteix a escanyar lentament el país veí fins a la rendició. Segons els experts de l'Institute for the Study of War, en aquesta nova fase de desgast no s'espera que l'exèrcit rus llanci "operacions a gran escala", sinó que continuarà concentrant petits grups de reforç, sobretot de la infanteria naval, per substituir el gran nombre de baixes que ha patit fins ara. A parer dels analistes, Rússia espera que aquestes tropes aportin més experiència en el combat, i que així compensin la manca de preparació dels reclutes. En les darreres jornades, l'exèrcit invasor no ha fet cap avenç significatiu en cap dels fronts del país, fet que suggereix que les forces estarien reagrupant-se, rebent munició, reforços i preparant-se després de canviar d'estratègia. En aquest sentit, veiem com Rússia s'està preparant per a una guerra més llarga a Ucraïna, excavant trinxeres i construint fortificacions. 

Punt mort

Segons l'informe d'avui de l'Institut de l'Estudi de la Guerra, Rússia es prepara per aguantar la situació a Ucraïna en 'punt mort', en una situació on cap dels dos bàndols farà cap avenç significatiu. Després del fracàs del pla inicial per desestabilitzar Kíiv arran de diversos errors de càlcul, i davant la capacitat d'Ucraïna per a resistir, s'espera que l'exèrcit rus aprofiti la seva magnitud per ofegar el país. Els experts auguren que aquesta fase de 'punt mort' serà molt "sagnant", i es podrà allargar setmanes o fins i tot mesos. D'altra banda, ja fa dies que els analistes alerten que Rússia no pot lluitar molts dies sense haver de fer una pausa tècnica per reagrupar-se. De moment, no s'espera que els russos intentin atacar ciutats com Kíiv o Odessa en els dies vinents. A més a més, sembla que els forts bombardejos a les ciutats a les quals no aconsegueixen entrar estarien esgotant la munició molt ràpidament, la qual cosa també explicaria que estiguin desplegant material com ara míssils hipersònics.

Foc indiscriminat

En aquest sentit, la intel·ligència britànica ha destacat en el seu informa d'avui sobre la guerra l'ús indiscriminat de bombardejos sobre les ciutats per terroritzar la població i el gran nombre de morts civils que en resulten. Un dels principals problemes per als russos és el gran nombre de baixes que ja han patit en les seves files i com s'han de repartir les forces en el territori per aguantar les seves posicions. Al seu torn, això impossibilita dur a terme una operació a gran escala i augura l'allargament de la guerra. Tal com indiquen els analistes citats, "Els russos podrien esperar trencar la voluntat dels ucraïnesos de continuar lluitant en aquestes circumstàncies demostrant la incapacitat de Kíiv per expulsar les forces russes o aturar els seus atacs, encara que els russos siguin incapaços de capturar les ciutats d'Ucraïna". Arribat a aquest punt, no queda clar quins són els nous objectius del règim de Vladímir Putin a Ucraïna ni quan es podrà declarar una victòria o derrota.