ÚLTIMA HORA: Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna
La guerra a Ucraïna arriba al seu vint-i-cinquè dia entre una negociació entre governs incert, corredors humanitaris insegurs i un setge a la ciutat de Mariúpol. Segons les informacions del Ministeri de Defensa britànic, les forces russes no tenen la capacitat per desplegar un atac de llarg abast, per la qual cosa se centra en objectius molt concrets, entre els quals està Mariúpol. L'atac constant a la ciutat portuària no ha cessat des de fa dies. El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha afirmat en un nou vídeo que el terror d'aquest setge passar a la història. "Fer això a una ciutat pacífica... és un terror que es recordarà durant segles", ha sentència. 

Mariúpol està clarament en el punt de mira de Rússia, la qual no està sent capaç de mantenir un front d'atac ampli i s'acarnissa amb aquesta ciutat. Aquesta mateixa matinada, les autoritats locals han denunciat un bombardeig rus que ha colpejat una escola d'art que servia de refugi per a 400 persones. Fins al moment no se sap si hi ha hagut víctimes mortals per aquest atac. 

La Intel·ligència britànica, justament assenyala que la superioritat russa en aquesta guerra no ve dels atacs a terra o des del mar, sinó des de l'aire. Els bombardejos estan sent la millor arma de Rússia per sotmetre noves localitats, ja que en l'avenç per terra, la resistència d'Ucraïna els frena el pas. Zelenski ha destacat la capacitat del poble ucraïnès per combatre contra una de les potències militars més destacades del món. "Els ucraïnesos han demostrat que poden combatre més professionalment que un exèrcit que fa dècades que lluita en diverses regions i condicions", ha afirmat el president. 

Malgrat aquesta resistència de les forces armades ucraïneses, tampoc tenen la capacitat per iniciar un gran contraatac contra els militars russos, segons Defensa britànica. És a dir, els dos països es troben en un impàs davant d'un conflicte per sobre de les seves possibilitats, davant del que el Regne Unit augura que Rússia explotarà la seva superioritat per l'aire i els bombardejos s'intensificaran. 

Nou armament 

Rússia ha utilitzat  per primera vegada al país veí míssils hipersònics Kinzhal, una de les seves armes més moderns, per colpejar un magatzem militar a l'oest ucraïnès. El Ministeri de Defensa rus va assegurar aquest dissabte que l'aviació del país havia destruït un dipòsit subterrani amb míssils i munició aèria a la localitat de Deliatin, a l'oest d'Ucraïna. El "gran dipòsit subterrani de míssils i munició aèria" va ser destruït a la regió d'Ivanko-Frankovsk, segons celebrava el govern rus. 

L'Exèrcit ucraïnès va confirmar en declaracions al diari Ukrainskaya Pravda l'atac rus contra el magatzem de Deliatin, però no va poder dir si aquest es va efectuar amb els míssils Kinzhal. "Hi va haver declaracions sobre el Kinzhal, del qual estan orgullosos els russos, però nosaltres no sabem quin tipus d'arma va ser usada i encara no ho podem confirmar", va dir un portaveu, segons recull Efe.