L'Agrupació Nacional (RN), el partit de la líder de l'extrema dreta francesa, Marine Le Pen, ha fitxat el que va ser director de l'agència europea responsable del control de fronteres Frontex, Fabrice Leggeri, que anirà de número tres a la seva llista per a les eleccions europees del juny. Cal recordar que Leggeri va haver de dimitir i abandonar la direcció de Frontex el 2022, després que el servei antifrau europeu li obrís una investigació per deslleialtat amb la UE i per no respectar els protocols comunitaris. A tot plegat se li suma la llarga de queixes que per la seva mala gestió de Frontex, queixes que denunciaven el tracte inhumà en el control fronterer a Europa. 

En una entrevista publicada aquest diumenge per Le Journal du Dimanche, Leggeri, que té 55 anys i va estar al capdavant de Frontex del 2015 al 2022, explica que amb el seu salt a la política el seu objectiu és "posar (la seva) experiència i els meus coneixements al servei dels francesos". Davant la pregunta de per què va triar el partit de Le Pen ha respost que està "convençut que és l'opció que donarà als francesos la possibilitat de recuperar el control del seu futur". Segons la seva opinió, el partit de Le Pen "es distingeix pel seu valor i la seva lucidesa per identificar correctament els problemes i proposar solucions adaptades".

La croada d'Agrupació Nacional i la immigració 

Un gran punt en comú entre Leggeri l'RN és la seva posició antiimmigració. Per a aquesta formació, presidida ara pel jove Jordan Bardella –que serà el cap de llista per als comicis europeus–, la lluita contra la immigració ha estat i continua sent el seu principal argument polític. En aquest sentit, Leggeri insisteix que "el nostre objectiu és recuperar el control de les fronteres, tant les de la Unió Europea com les de França. El RN té un pla concret i la capacitat per dur-lo a terme".

"Estem decidits -afegeix- a combatre la submersió migratòria que ni la Comissió Europea ni els euròcrates consideren un problema, sinó més aviat un projecte: Jo en puc donar testimoni". La candidatura de Bardella és clarament la favorita per acabar en primera posició a les eleccions del juny. Les enquestes li donen al voltant del 30% dels vots, 10 punts percentuals més que la seva immediata seguidora, la del bloc que dona suport al president francès, Emmanuel Macron. Per a Bardella, Leggeri ha estat "empès a la dimissió" de la direcció de Frontex i "abandonat per Macron perquè actuava contra la submersió d'Europa".

 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!