El Govern dels Estats Units investiga el multimilionari conseller delegat de Tesla Elon Musk pel seu estira-i-arronsa en l'operació de compra de Twitter, proposant-la primer, fent-se després enrere i finalment tornant a plantejar els termes inicials. Segons documents presentats aquest dijous davant del Tribunal que porta el cas, el Govern nord-americà que dirigeix Joe Biden porta investigant Musk des d'abril passat a través de dues agències: la Comissió del Mercat de Valors (SEC, sigles en anglès) i la Comissió Federal del Comerç (FTC). Els representants legals de Twitter, per la seva part, van demanar al Tribunal que ordeni als advocats de Musk de compartir-hi totes les converses mantingudes entre el multimilionari i el Govern en relació amb aquestes investigacions.

El passat 6 d'octubre, una jutgessa dels Estats Units va donar de termini a Elon Musk fins al 28 d'octubre perquè tanqui la compra de la xarxa social Twitter si vol evitar la celebració d'un judici. Poc abans, el director executiu de Tesla havia sol·licitat la suspensió del procés amb què Twitter vol forçar Musk a comprar la companyia pels 44.000 milions de dòlars acordats, amb l'objectiu de tancar els últims detalls. Els advocats de Musk van remetre un escrit al tribunal que s'encarrega del cas argumentant que, després que comuniquessin a Twitter la seva decisió de procedir amb la compra per 54,2 dòlars l'acció, no hi havia motiu per seguir endavant amb el procés. A més, van insistir que en cas de seguir amb la batalla legal es podria posar en perill l'operació.

Al document, la defensa de Musk explicava que està previst que l'adquisició es completi al voltant del 28 d'octubre, una vegada que el multimilionari hagi obtingut el finançament necessari per a la compra. En el seu escrit, la defensa de Musk va carregar contra la xarxa social per la seva decisió de mantenir oberta la batalla legal i va insistir que no hi ha motius per pensar que l'home més ric del món no obtindrà dels bancs els fons que necessita per completar l'operació.

L'últim llançament de Musk

L'empresari multimilionari va llançar aquest dimecres un perfum anomenat "Burnt Hair" (Cabell cremat) i, en la seva faceta més bromista, va demanar als seus seguidors de comprar el producte per ajudar-lo en l'adquisició de la xarxa social Twitter. Musk, que és l'home més ric del món, va escriure una sèrie de missatges en to de broma al seu compte de Twitter preguntant-se per què no se li havia ocorregut abans la idea i va revelar que ha venut ja 10.000 flascons del perfum per valor d'un milió de dòlars. "Si us plau, comprin el meu perfum perquè pugui comprar Twitter", va continuar el conseller delegat de Tesla, que va canviar el seu títol a la plataforma per "Venedor de perfums" i va penjar un enllaç al producte, ofert per 100 dòlars a la seva botiga digital.