El conflicte entre Twitter i Elon Musk pot acabar ben aviat. La xarxa social ha acceptat aquest dimarts l'oferta del director executiu de Telsa, que ha tornat a posar sobre la taula adquirir l'aplicació per 44.000 milions de dòlars, com havien acordat anteriorment. "La intenció de la companyia és tancar la transacció per 54,20 dòlars l'acció", ha escrit Twitter en resposta a la proposta de Musk, la qual ha estat enviada tant a la companyia com a la Comissió del Mercat de Valors dels Estats Units (SEC). Twitter i Musk havien acordat fa mesos la compra de la companyia per aquest preu, però el multimilionari va fer marxa enrere a la transacció, assegurant que havia constatat un incompliment substancial de diverses disposicions de l'acord, entre elles el nombre de comptes falsos que la companyia havia comptabilitzat. 

Aquesta nova oferta de Musk s'ha convertit en una via ràpida per adquirir l'aplicació, en estalviar-se un judici contra la xarxa social, que va patir un trasbals a la borsa quan el multimilionari va anunciar que es feia finalment enrere en la compra de la plataforma. Aquest dimarts, després que Bloomberg i The Wall Street Journal informessin de l'interès del directiu executiu de Tesla per fer-se de nou amb la companyia, la cotització de l’empresa s’ha disparat fins a un 12% a la borsa de Nova York. De fet, les accions han pujat un 22,24%, fins a un valor de 52,00 dòlars, al tancament de Wall Street. Ara que l’empresa de Silicon Valley ha acceptat la proposta del magnat, pot suposar el final d'una de les disputes que ha generat més soroll els darrers mesos.

Cal recordar que Musk s'ha dedicat a difondre aquests últims mesos que Twitter fa anys que menteix sobre el nombre de comptes falsos, spam i bots que circulen per aquesta xarxa. A més a més, Musk també va assegurar que la xarxa social mentia sobre el nombre d'usuaris fraudulents, acusasions que van allunyar al multimilionari de la compra de Twitter. L’excap de seguretat de Twitter, Peiter Zatko, també havia denunciat prèviament diverses irregularitats per part de la companyia, fet que li ha atorgat a Musk més motius per rebutjar finalment l'adquisició de la xarxa social. Davant d'aquesta situació, la plataforma va decidir denunciar a Musk per haver-se fent enrere de l'operació de compra. El judici està previst pel pròxim dia 17 d'octubre en un tribunal de Delaware, però sembla que ara no tirarà endavant, després de l'oferta de Musk i l'acceptació per part de Twitter.

Després de les acusacions, Twitter va reconèixer que "existeixen desafiaments inherents en mesurar l'ús i la participació" de la gran quantitat de comptes totals de la xarxa social a tot el món, afegint que les mètriques poden veure's afectades pels esforços per a reduir l'activitat maliciosa en el servei, inclòs el spam, l'automatització maliciosa i els comptes falsos. La companyia va admetre també que la quantitat real de comptes falsos o spam actives en la xarxa social "podria ser més alta de l'estimat".