El secretari d’estat d’Estats UnitsMike Pompeo, ha declarat que el seu país està preparat per a una intervenció militar a Veneçuela si la situació ho requereix després dels últims esdeveniments, amb l’alliberament del líder opositor Leopoldo López, refugiat a l’ambaixada espanyola, i l’anunci del president bolivarià, Nicolas Maduro, de que “el cop d’estat” ha fracassat.

En concret i en declaracions a Fox Business Network, Pompeo ha advocat per una transició pacífica del poder a Veneçuela, de manera que l’autoproclamat president, Juanb Guaidó, pugui assumir el poder sense una escalada de violència, però ha assenyalat que per part seva, “l’acció militar ñes possible”. “Si això és el que la situació demana, això és el que farà Estats Units”.

el mateix Pompeo va assegurar ahir que Nicolás Maduro estava disposat a abandonar el poder i marxar del país per refugiar-se a Cuba, però que Rússia l'hauria convençut de no fer-ho. El govern de Maduro ha desmentit que en cap moment hagi pensat en marxar.