L'opositor veneçolà Leopoldo López ha estat alliberat avui a Caracas, on complia una pena de gairebé 14 anys de presó en règim d'arrest domiciliari, com a conseqüència d'un "moviment militar i civil", ha anunciat el seu pare.

Ha estat alliberat amb un "indult presidencial" de Juan Guaidó, reconegut com a president encarregat de convocar eleccions lliures per desenes de països europeus i americans, segons ha confirmat el pare de López en declaracions telefòniques des de Boston (EUA).

"Avui comença l'operació llibertat a tot Veneçuela" per "acabar amb la usurpació" de Nicolás Maduro, ha subratllat el pare de l'opositor. També ha confirmat que el seu fill es troba amb Guaidó en una base militar del país.

Líder de Voluntat Popular, López es va lliurar a les autoritats veneçolanes el 18 de febrer de 2014, després que un tribunal de Caracas ordenés detenir-lo per instigar a la violència com un dels convocants d'una manifestació que va acabar amb tres morts i desenes de ferits sis dies abans.

Va anar a una presó militar acusat dels delictes d'instigació pública, associació per delinquir, danys a la propietat i incendi. Va acabar condemnat el setembre de 2015 a gairebé 14 anys de presó, que compleix actualment en arrest domiciliari.

El president del Parlament veneçolà i autoproclamat president del país ha anunciat aquest dimarts que "la família militar ha fet el pas" per unir-se a ell i aconseguir "el tancament definitiu de l'usurpació" que considera que Nicolás Maduro fa al govern.