Després de la catastròfica derrota del Govern de Theresa May en la votació de l'acord del Brexit al Parlament Britànic, el qual ha estat rebutjat per 432 vots contra 202, el líder de l'oposició, el laborista Jeremy Corbyn, ha anunciat una moció de censura contra la primera ministra britànica.

La moció serà debatuda a la cambra britànica aquest dimecres i May ja ha anunciat que no posarà cap impediment perquè aquesta sigui discutida a Westminster. Corbyn, durant la seva intervenció després de la votació, ha recordat que aquesta ha estat la major derrota pel que al nombre de vots d'un govern britànic des dels anys 20.

Durant el seu discurs, Corbyn ha acusat May de tenir només una prioritat en els últims dos anys: el Partit Conservador i d'haver tancat la porta al diàleg.

Si May no rep el suport d'almenys la meitat de la cambra, s'obrirà un període de 14 dies en què ella o un altre candidat tindran l'opció de tornar a proposar un Executiu que compti amb l'aprovació del Parlament.

Però, si, passat aquest període, els diputats no han donat suport a un nou Govern, s'iniciarà de forma automàtica el procés per celebrar uns comicis, l'objectiu que persegueix el líder de l'oposició, com ja ha anunciat en reiterades ocasions.