Nova polèmica al Regne Unit. El viceprimer ministre i responsable de Justícia, Dominic Raab, està sent investigat per vuit denúncies d'assetjament laboral presentades per treballadors de diferents departaments de l'administració britànica. Així ho ha confirmat un portaveu del primer ministre, Rishi Sunak. D'aquesta manera, s'han sumat cinc denúncies més a les tres ja conegudes, i el 'premier' ha encarregat a Adam Tolley, advocat que realitza la investigació interna, que examini totes aquestes queixes. Tot i això, per ara, aquest mateix portaveu ha tancat la porta a la suspensió o dimissió de Raab dels seus càrrecs al govern britànic: "El que cal és deixar que transcorri un procés independent que analitzi aquestes queixes abans d'arribar a una conclusió".

Per la seva banda, Dominic Raab ha defensat que en tot moment s'ha "comportat professionalment" i, per tant, desmenteix les acusacions d'assetjament laboral que ha rebut. Raab ha ocupat diversos càrrecs a l'executiu britànic, estrenant-se el juliol de 2018 com a titular de la cartera encarregada del Brexit. L'actual viceprimer ministre del Regne Unit també ha estat ministre de Justícia en dues ocasions, així com titular del ministeri d'Afers Exteriors. La investigació interna està en mans d'un advocat, atès que, de moment, segueix vacant la figura d'assessor independent sobre ètica de l'executiu.

Quan van transcendir les primeres tres denúncies a mitjans de novembre, Raab va exposar a Twitter que ell mateix havia sol·licitat a Rishi Sunak que obrís una investigació independent sobre aquestes queixes. Els funcionaris que denuncien els fets asseguren que l'actual viceprimer ministre exhibia una "conducta grollera i degradant". En la seva defensa, Dominic Raab insistia que "mai he tolerat l'assetjament" i "sempre he buscat enfortir i empoderar els equips de funcionaris que treballen" als seus departaments.

Més maldecaps per a Sunak: vaga dels treballadors de correus i de ferrocarrils

Els problemes per al primer ministre, Rishi Sunak, s'acumulen. Aquest dimecres, s'ha acomplert el que es preveia i els treballadors de Royal Mail (l'antiga empresa estatal de correus del país) i els ferroviaris han anat a la vaga per reclamar millores salarials. De fet, ja el dimarts, els membres del Sindicat Ferroviari, Marítim i de Transport va iniciar una aturada de 48 hores i el proper divendres i dissabte reprendran aquesta vaga. Es calcula que només el 20% dels serveis ferroviaris operaran amb normalitat durant els dies d'aturada.

Un altre sector que es mobilitza aquest dimecres i dijous és el Sindicat de Treballadors de la Comunicació, que també exigeixen unes millors condicions retributives. L'impacte d'aquesta vaga pot ser important, especialment pel que fa al repartiment de paquets en una època de més consum per l'arribada de Nadal. Els empleats de correus no només tenen prevista aquesta mobilització, sinó que també han convocat vaga per als dies 23 i 24 de desembre. Als treballadors de transports, s'hi sumen les infermeres (faran vaga aquest dijous) i els encarregats del manteniment d'autopistes i de les maletes de l'aeroport de Heathrow (Londres).