El coronavirus ha provocat, entre moltes coses, que viatjar quedi una mica en stand by. Malgrat tot, encara hi ha coses que il·lusionen, com un viatge en autobús que va de Londres a Nova Delhi. És a dir, els passatgers que optin per fer aquest viatge passaran per 18 països diferents i faran uns 20.000 quilòmetres en 70 dies.

Passatgers d'arreu del món poden fer aquest viatge sencer o en alguna de les quatre etapes diferents que ofereix la companyia Aventures Overland. Els fundadors de l'empresa, Sanjay Madan i Tushar Agarwal, són uns fanàtics a l'hora de viatjar i, a més, tenen un récord Guinness per expedicions de llarga distància. 

Quina ruta seguirà?

Des de fa anys, tots dos han organitzat diferents viatges per Rússia, Islàndia, Amèrica del Sud, Àfrica, Jordània, Alaska, Índia o Bangkok. "Compartim un amor comú pels viatges i ara estem encantats de presentar el primer servei d'autobús des de Londres fins a Nova Delhi", detalla Madan. "Totes les rutes de cada país han estat examinades per garantir que el viatge sigui perfecte", matisava Tushar. A més, detallen que l'autobús està adaptat per a un viatge d'aquesta durada. 

ruta en bus

Països i ciutats per les que passarà l'autobús / Cedida Adventures Overland

L'autobús passarà per Moscou, Vílnius, Praga, Brussel·les i Frankfurt. A més, també visitaran les ciutats antigues de Bukharà, Taixkent i Samarcanda a Uzbekistan, pel mar Caspi i es rodarà per les carreteres del Kazakhstan. El viatge continuarà per Xinjiang, la província més gran de la Xina, on els passatgers podran comprovar de primera mà l'immens desert de Gobi i caminar per la Gran Muralla xinesa. Abans d'acabar el viatge a Nova Delhi, un petit tast per la Ruta de la Seda.

desert gobi unsplash

Desert de Gobi / Unsplash

Les quatre etapes

Els mateixos organitzadors han explicat en una entrevista per correu electrònic que hi ha quatre etapes. La de l'est d'Àsia (1), la Xina (2), Àsia Central (3) i Europa (4). La primera inclou aturades a Índia, Myanmar, Tailàndia i Laos. La segona inclou diferents parts de la Xina, com la parada obligada a Chengdu, la Gran Muralla o les coves de Mogao.

gran muralla xinesa unsplash

Gran Muralla xinesa / Unsplash

Una tercera etapa se centra en Àsia Central, amb visites a Kirguizistan, Kazakhstan, Uzbekistan i Rússia. Finalment, la quarta etapa, que se centra en Europa, hi ha parades a Polònia, Lituània, Alemanya, República Txeca, Bèlgica i, finalment, Regne Unit. 

Previsió: Maig 2021

Ara bé, no tot anirà tan ràpid com voldrien els organitzadors. El coronavirus ha provocat restriccions de viatge i no se saben les dates exactes de finalització del viatge, tot i que podria ser maig de 2021. Tot i això, des de la companyia asseguren que, si les coses no canvien gaire, tenen previst finalitzar el primer viatge el mes de juliol del 2021. Per tant, encara queda temps per inscriure-s'hi. Segons han informat, ara per ara, tenen previst organitzar aquesta ruta un cop l'any i el preu encara no està determinat.