Itàlia imposarà restriccions als no vacunats contra la covid-19 per accedir a bars, restaurants, cinemes o concerts. El govern italià ha anunciat que a partir del 6 d'agost serà obligatori per accedir a l'oci un "passaport verd" que demostri almenys la primera dosi de la vacuna, haver superat el virus o tenir un test negatiu en els últims 48 hores.

El Consell de Ministres també ha aprovat un decret en el que a més s'amplia l'estat d'emergencia durant cinc mesos més, és a dir, fins el 31 de desembre enmig del repunt de contagis que està vivint tot Europa. L'estat d'emergencia és una eina que utilitza el govern italià indispensable per seguir aplicant mesures com la dels tres nivells de risc de les regions.

El passaport per a diverses activitats

El text especifica que el passaport verd serà obligatori per estar sota el sostre dels locals com cinemes, bars, teatres, museus, estadis o concerts. Només no serà necessari per a consumir a la barra o a les terraces. El certificat verd és aquell que demostra tenir la vacunació, haber passat l'enfermetat o una prova negativa a través d'una PCR.

Tampoc es demanarà el passaport ver per accedir al transport públic. L'aprovació d'aquest decret ha de passar pel Parlament italià  i els més reacis en aprovar-lo és el partit d'ultradreta La Lega Norte de Matteo Salvini. Draghi li ha dit a Salvini que cridar a no vacunarse és cridar "a morir". L'objectiu d'aquestes mesures és fomentar la vacunació.

Draghi s'uneix a Macron

D'aquesta manera, el govern de Mario Draghi segueix els passos del president francès, Emmanuel Macron, que ha aplicat mesures similars per fomentar la vacunació al país.

França també farà pagar les PCR a partir de la tardor, a no ser que siguin prescrites per un metge. Fins ara, la Seguretat Social reemborsava als francesos els tests Covid-19. Macron ha justificat la mesura per "fomentar la vacunació en lloc de multiplicar les proves".

 

Imatge principal: El primer ministre italià Mario Draghi / Efe