L'exprimer ministre italià i actual senador per Florència, Matteo Renzi, ha cridat l'atenció a les autoritats espanyoles per no aprendre dels errors d'Itàlia en la prevenció del coronavirus. A través de Twitter, Renzi ha constatat que Espanya va pitjor que Itàlia en els primers dies de la propagació del virus al país.

A més, ha demanat a tots els països europeus, que aprenguin del que ha passat a Itàlia en relació a la malaltia  i ha pràcticament exigit que "actuïn sense demora" per tal de frenar el coronavirus.

L'exprimer ministre s'ha servit d'un gràfic amb dades de l'Organització Mundial de la Salut per constatar que en aquests moments Espanya té molts més infectats que Itàlia si ho mirem en relació als dies que fa que el virus va arribar al país, actualment Espanya supera els 4.000 infectats i a Itàlia, en el mateix moment que es troba ara Espanya, tenia poc més de 3.000 infectats.

No tots els països han fet com Itàlia i l'Estat espanyol, i, per exemple, Dinamarca i Eslovàquia van anunciar que tancarien les seves fronteres per evitar la propagació del virus. O com el cas de Noruega​ que obliga a un aïllament a tots els que venen de fora dels països nòrdics.

En aquests moments, però, Itàlia té un total de 15.000 infectats i tot i que han aconseguit que més de 1.000 persones hagin superat la malaltia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat