Nou atac amb míssils de Corea del Nord. Segons ha informat aquest dissabte l'Estat Major Conjunt sud-coreà (JCS) Corea del Nord ha llançat durant les primeres hores de la matinada d'aquest diumenge (horari local) un míssil balístic al mar del Japó, conegut com a mar de l'Est a Corea. El test d'aquest dissabte ha estat detectat per les autoritats sud-coreanes i les japoneses, que han assenyalat que hauria involucrat el llançament de dos projectils entorn de les 1.40 hora local del diumenge i les 1.50, segons informacions del Ministeri de Defensa recollides per la cadena pública NHK. 

Aquest ja és el setè llançament que el règim nord-coreà ha efectuat en dues setmanes i el número 25 del país asiàtic des de principi d'any. El d'aquesta matinada es produeix després de la conclusió d'uns exercicis navals en aigües entorn de la península coreana en els quals ha participat un portaavions estatunidenc de propulsió nuclear, la presència del qual en la zona ha estat criticada per Pionyang.

Projectils de curt abast

Els projectils han estat de curt abast, segons l'exèrcit sud-coreà, que continua analitzant els detalls del llançament amb els seus aliats, segons ha informat l'agència local de notícies Yonhap. Tots dos míssils poden haver caigut en aigües fora de la zona econòmica exclusiva (ZEE) japonesa, sense que s'hagin detectat danys en embarcacions que poguessin trobar-se en la zona on van caure, segons la Guàrdia Costanera nipona. Els llançaments de míssils de Corea del Nord s'han intensificat des de l'arribada a la zona del portaavions USS Ronald Reagan i el seu grup d'atac per a participar en unes maniobres conjuntes al costat de Corea del Sud i també el Japó.

Mesura d'autodefensa

En un comunicat publicat aquest dissabte, Corea del Nord ha dit que les seves recents proves de míssils són una mesura d'"autodefensa" contra els Estats Units. "És una mesura d'autodefensa regular i planificada per defensar la seguretat del país i la pau regional de les amenaces militars directes dels EUA que duren més de mig segle", ha assegurat un portaveu de l'Administració Nacional d'Aviació (ANA) de Corea del Nord en declaracions recollides per l'agència estatal de notícies nord-coreana KCNA. 

Corea del Nord està subjecta a sancions internacionals a causa del seu programa d'armes nuclears. A més, les resolucions del Consell de Seguretat de l'ONU prohibeixen els assajos amb míssils balístics. Igualment, Pyongyang fa anys que està desenvolupant míssils capaços d'arribar no només a Corea del Sud i el Japó, sinó que poden portar ogives fins als Estats Units, i s'ha declarat una potència nuclear.