La diputada de Geòrgia, Marjorie Taylor Greene, es va convertir ahir dimecres en la burla de tots els congressistes americans, després de confondre el gaspatxo amb la Gestapo nazi. La congressista republicana va barrejar la sopa de tomàquet freda i la policia secreta de l'Alemanya nazi mentre intervenia en el comitè selecte de la Cambra que investigava el motí del Capitoli del 6 de gener. Primer va comparar la "presó de DC" amb el "gulag de DC", abans de despotricar contra la presidenta de la Cambra, Nancy Pelosi, i la seva "policia de gaspatxo". Per acabar-ho d'adobar, va afegir: "No només tenim la presó de DC, que és el gulag de DC", va dir Greene a One America News. "Però ara tenim la policia de gaspatxo de Nancy Pelosi espiant els membres del Congrés, espiant el treball legislatiu que fem, espiant el nostre personal i espiant els ciutadans nord-americans que volen venir a parlar amb els seus representants". La broma va saltar a Twitter i va provocar molts comentaris, molts d'ells invocant el famós gag "Sopa nazi" de Seinfeld.

 

@elnacionalcat 😵‍Marjorie Taylor Greene acusava Nancy Pelosi de tenir una policia gaspatxo, en comptes de Gestapo #Elnacionalcat #Gaspatxo #Gazpacho #EUA #viral ♬ sonido original - El Nacional.cat

José Andrés diu la seva

Alguns dels comentaris que es van llegir: “NO COLD SOUP FOR YOU! "NO TU SOPA FRED!", va fer broma una persona. D'altres: "Suposo que la venjança no és l'únic plat que es serveix fred", també es va poder llegir. Un usuari va bromejar: "Estic a favor de la policia de Gazpacho. És la meva sopa preferida, i carai, algú ha d'arrelar totes les versions dolentes". El portaveu de Greene, Nick Dyer, va transmetre la següent declaració de la congressista: "No hi ha sopa per a aquells que espien il·legalment els membres del Congrés, però seran llençats al gulash". També ha dit la seva el popular xef José Andrés: "La policia de gaspatxo la vaig crear l'any 1993 per assegurar-me que ningú afegeixi Tabasco o jalapeño o coses estranyes a la meva estimada sopa! Si us plau, no culpis a ningú més que a mi... passa' a prendre una copa en qualsevol moment. No oblideu la vostra mascareta i la vacuna".

El Capitoli

En paral·lel, els fets on s'emmarcaven les declaracions continuen portant cua. El cap de la policia del Capitoli, Thomas Manger, va llançar aigua freda a la reclamació de Nehls dimarts, i va escriure en un comunicat que la policia del Capitoli estava duent a terme un control de seguretat rutinària després de notar que la porta de Nehls havia quedat oberta. "Si l'oficina d'un membre es deixa oberta i sense seguretat, sense ningú dins de l'oficina, els oficials de l'USCP se'ls encarrega que ho documentin per assegurar-se que ningú pugui entrar i robar o fer qualsevol altra cosa nefasta", va escriure Manger. "El cap de setmana abans, un dels nostres oficials vigilants va veure que la porta del congressista estava ben oberta". Manger va dir que la policia del Capitoli va fer un seguiment uns dies després. "Mai es va iniciar ni es va dur a terme cap investigació de cas sobre el representant o el seu personal", va escriure Manger.