Els Verds/ALE i l'Esquerra Unitària (GUE) han posat aquest dijous sobre la taula la dimissió del president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, per afirmar en una entrevista que Mussolini "també va fer coses positives".

En absència de Tajani i just abans de les votacions al plenari d'Estrasburg, el líder dels ecologistes europeus, Philippe Lamberts, ha valorat que les declaracions de l'italià són "indignes" d'un president del Parlament Europeu, "que es va crear perquè mai es repeteixin els règims feixistes".

"Demano que retiri les declaracions i, si no, que es retiri ell mateix", ha afirmat entre aplaudiments. Des de l'Esquerra Unitària, Gabriele Zimmer ha "exigit" directament la seva dimissió per "minimitzar" l'època del dictador.

Per la seva banda, els socialistes han lamentat els comentaris de Tajani i han demanat "explicacions immediates", sense descartar "emprendre ulteriors mesures".

Per contra, els populars europeus han defensat que el president de l'Eurocambra és "un demòcrata". "Antonio Tajani és un demòcrata, tots el coneixem i la majoria l'hem votat", ha dit el cap de files del PP a la cambra, Esteban González Pons.