Almenys una persona ha mort i unes altres quatre estan desaparegudes a causa de les inundacions provocades per les fortes pluges a la província d'Adiyaman, una de les afectades pels sismes del passat dia 6 de febrer que van deixar més de 48.000 morts. Les autoritats regionals han informat que una avinguda d'aigua ha arrossegat una casa prefabricada en la qual s'allotjava una família que va perdre el seu habitatge durant els sismes.

A més, a la província de Malatya, també afectada pels terratrèmols, diversos campaments de tendes de campanya on es refugien víctimes dels sismes, han quedat inundats a causa de les pluges, informa l'emissora HalkTV. A la ciutat de Sanliurfa, les fortes precipitacions que van començar la passada nit han negat els carrers i l'aigua ha arrossegat vehicles i inundat negocis i habitatges . Un centre mèdic ha hagut d'evacuar els pacients ingressats en les plantes superiors de l'edifici, i les escoles han suspès les classes. El pronòstic meteorològic assenyala que les pluges continuaran a la zona i adverteixen de la possibilitat que les inundacions afectin també Diyarbakir, una altra de les províncies afectades pels sismes que han deixat a milers de persones sense habitatge.

Una desgràcia rere una altra

El govern turc eleva fins a 45.968 el nombre de morts pels terribles terratrèmols del dia 6 de febrer. I, davant de les sospites del Col·legi de Metges de falsejar la xifra de víctimes, assegura que no està ocultant dades. "Qualsevol xifra que disposem la compartirem amb la nostra nació", ha indicat el ministre de l'Interior, Suleyman Soylu. Així, el ministre nega que la xifra real de víctimes mortals sigui més alta que l'oficial.

Així doncs, el govern de Recep Tayyip Erdoğan intenta acabar amb la polèmica generada entorn del nombre de morts oficial després que, fa tres setmanes, el Col·legi de Metges afirmés que havien mort unes 60.000 persones a causa dels sismes. D'altra banda, el ministre d'Interior turc ha informat que entre les víctimes mortals hi ha 4.235 sirians que vivien refugiats a Turquia fugint de la guerra civil al seu país. També ha indicat que el govern està lluitant contra la desinformació i que les autoritats de delictes informàtics i la Fiscalia han actuat contra els administradors de 613 comptes de xarxes socials, que 151 persones han estat arrestades i 26 han estat empresonades.