José Ramón Bauzá, l'eurodiputat de Ciutadans esquitxat per l'escàndol del Qatargate, encara que ell se'n vulgui desvincular assegurant que el seu suport a aquest país era totalment gratuït, ha trencat el seu silenci després d'aquesta gran polèmica que ha sacsejat el Parlament Europeu. Tot i que l'expresident pel Partit Popular de les Illes Balears (especialment recordat per la seva política lingüística contra el català a l'escola) solia ser molt actiu a les xarxes socials, especialment a Twitter quan els seus missatges espanyolistes estaven a l'ordre del dia, des del passat 12 de desembre que no hi publica res. Ara, ha fet una petita i totalment insuficient a Instagram, en un recull dels fets més importants de la setmana, segons el seu criteri. Cal tenir en compte que a Twitter, Bauzá té 50.000 seguidors i a Instagram poc més d'un miler, una diferència molt exagerada i que fa que la seva "condemna" passi molt més desapercebuda. 

"He expressat en reiterades ocasions el meu suport absolut a la investigació de les autoritats belegues i la meva total condemna a la corrupció. I així ho vam reiterar contundentment el passat dijous amb una resolució aprovada en sessió de ple", escriu en castellà en aquest recull dels millors moments de la setmana al Parlament Europeu. Dies abans, quan va esclatar l'escàndol i Bauzá es va veure directament assenyalat pels seus vincles amb Qatar, assegurava el següent: "Per si de cas no ho he deixat prou clar: MAI ha rebut, ni tan sols m'han oferit, ni un sol euro per defensar absolutament res. Totes les meves reunions han sigut públiques, i quan he viatjat a Qatar ho he fet sempre amb una invitació oficial". En la piulada anterior, assegurava que els "avenços" d'aquest país, sense esclarir quins, eren una bona notícia.

Demanen un pas al costat de Bauzá 

Tot i aquestes negatives de l'eurodiputat, hi ha evidències dels vincles de Bauzá amb aquest cas de corrupció, com ara el fet que va viatjar a Qatar acompanyat per Marc Tarabella, un dels investigats en aquest escàndol protagonitzat per l'exvicepresidenta Eva Kaili. Per això, ja comença a haver-hi qui demana la seva dimissió, com ara el partit sobiranista mallorquí amb representació al Parlament de les Illes Balears, Més per Mallorca. Concretament, demanen al també president del grup Amics de Qatar que faci un pas al costat "davant la sospita que el 'Qatargate' comencés a Mallorca" i a fi de preservar la "salut de la institució". El partit es refereix a una informació publicada pel Diario de Mallorca, que l'assenyala per tramitar d'urgència un megaprojecte hoteler a Canyamel "amb diners procedents d'un fons qatarià" liderat per un membre de la família reial del país.