10 anys, violada, embarassada de sis setmanes i sense poder avortar. Aquesta és la crua realitat d'una nena nord-americana, que viu a l'estat d'Ohio i que s'ha d'enfrontar a una terrible situació. Per això, se l'ha traslladat a l'estat d'Indiana, on sí que podrà interrompre aquest embaràs, ja que la llei d'aquesta regió ho permet a partir de les sis setmanes de gestació, límit que fixen els tribunals d'Ohio perquè les dones puguin avortar, sigui quina sigui la circumstància de l'embaràs. Tot plegat es deu al fet que a finals de juny, l'avortament es va deixar de considerar un dret constitucional arreu dels Estats Units, després que el Tribunal Suprem, enmig de molta polèmica, tombés la sentència de 'Roe vs Wade', 50 anys després, i deixa en les mans de cada estat regular l'avortament. Això provoca que aquest dret hagi quedat desprotegit en els estats conservadors i que les dones que desitgin acabar amb el seu embaràs hagin de desplaçar-se fins a altres regions, la majoria governades per demòcrates, per poder exercir un dret que fins fa pocs dies tenien a casa seva. 

Allau de viatges a Indiana per avortar 

Segons ha informat el mitjà local Indianapolis Star Tribune, una ginecòloga va establir que la nena estava embarassada de sis setmanes i tres dies, superant el límit que marca l'estat d'Ohio, i per això es va negar a practicar-li un avortament. Amb tot, la situació a l'estat d'Indiana tampoc no és idíl·lica. Aquest està governat per una majoria conservadora, i també està tramitant una llei estatal de l'avortament, que podria incloure noves restriccions a partir del 25 de juliol, quan se celebrarà una sessió al Congrés de la regió. Mentre aquesta no arriba, els seus sanitaris han detectat que ha crescut la xifra de pacients procedents d'altres estats que hi viatgen per a poder interrompre el seu embaràs. 

Comparació amb el 'Conte de la serventa'

Aquest és un dels casos més extrems, però que també es podrien reproduir a altres estats, com ara Texas. Identificat com una de les zones més conservadores d'arreu del país, el seu Tribunal Suprem ha restaurat una llei que data del 1925  i que prohibeix l'avortament en la gran majoria de casos. El fiscal general ha demanat tornar-la a implementar després de decisió del Suprem a escala nacional. Concretament, aquesta estableix una pena de fins a 5 anys de presó per als doctors que ajudin a una dona a interrompre el seu embaràs i el prohibeix també en casos de incest o violació. Només l'accepta quan la vida de la mare està en perill per culpa de la gestació. Per tot plegat, són moltes les dones que denuncien que la seva realitat s'ha tornat distòpica i la comparen en la que descriu Margaret Atwood al seu llibre El conte de la serventa, que s'ha popularitzat per la seva sèrie de televisió.