És possible trobar un arbre dins d'un llac o és un dibuix sobreimprès a l'aigua? El fotògraf Derry Moroney va fer una fotografia del llac Cakora que s'ha fet viral. La foto no és casualitat perquè el fotògraf ja feia sis mesos que estava capturant instantànies de la zona. El llac Cakora és un llac, però també una llacuna que de vegades entra en contacte amb l'oceà a Brooms Head Bech. Això fa que es 'dibuixin' imatges sorprenents.

Moroney va fer la foto després de diversos dies de pluges intenses a Clarence Valley, segons recull el diari ABC North Coast. I la seva viralitat ha fet que alguns mitjans de comunicació intentin explicar-se el perquè del fenomen i com s'ha pogut plasmar un arbre tan perfecte sobre la superfície de l'aigua.

Com s'ha creat?

Així, segons explica el mateix autor de la fotografia a la cadena britànica BBC, la ubicació del llac fa que connecti amb una platja i un estuari. Prop de la zona hi ha molts arbres de te.

D'aquesta manera, l''arbre de la vida', com ja és popularment conegut, s'ha creat de manera natural després d'uns dies de temporal. L'aigua està barrejada amb olis dels arbres de te que hi ha a la zona i per aquest motiu té aquest color marró i l'addicional, flueix creant aquestes sorprenents formes. 

Misteri resolt. La realitat de la fotografia, doncs, té a veure amb els canvis de temps i de marees. "Durant les grans tempestes, quan torna la marea alta, tot l'oli de l'arbre del te, entra cap dins i crea aquestes forquilles i ganxos de l'arbre" que es poden veure amb les espectaculars fotografies. Segons explica Moroney, les pluges i el contacte amb els arbres de te provoquen que es creïn aquests 'arbres de vida'. 

árbol australia captura bbc

Captura del vídeo de la BBC 

Tal com detalla, fa només unes setmanes es podia veure la forma sobre el terra completament sec. Ara, amb l'aigua s'han aconseguit aquestes sorprenents formes. 

árbol australia captura bbc

Captura del vídeo de la BBC 

Sorprès per la viralitat

Moroney explicava també al diari nord-americà USA TODAY que estava sorprès per la viralitat de la fotografia. "La resposta que he rebut d'arreu del món m'ha deixat sense paraules", detallava. 

 

Imatge principal: llac envoltat d'arbres / Unsplash

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat