Un atac cibernètic ha afectat aquest divendres els equips informàtics de com a mínim 20 hospitals i centres mèdics a Anglaterra, entre els que destaquen tots els del districte financer de Londres així com els de l'est de la capital i d'altres poblacions com Blackpool, Nottingham, Cumbria o Hertorshire. 

El Servei Nacional de Salut britànic ha confirmat que un important nombre d'hospitals públics han estat objecte d'un "atac informàtic a gran escala" per un programa identificat com Wanna Decryptor, possiblement el mateix utilitzat en l'atac d'aquest divendres a Telefónica i altres empreses espanyoles, segons ha informat el seu departament digital. 

L'atac ha obligat els hospitals a apagar els seus equips informàtics de forma simultània per un virus que ha bloquejat els seus sistemes. Totes les cites han estat cancel·lades i les ambulàncies desviades als hospitals més propers. 

Segons han informat alguns dels afectats, els hospitals han rebut el missatge que "els sistemes estan sota control" d'un grup de segrestadors que "exigeixen una quantitat de diners", en concret 300 dòlars, en forma de bitcoins, una moneda virtual, a canvi de recuperar el control del sistema. Aquest virus deixa l'usuari sense possibilitat d'accedir al PC si no paga els diners. 

Macron denuncia un “atac informàtic massiu”
PRESIDENCIALS FRANCESES Macron denuncia un “atac informàtic massiu” El Nacional