La guerra d'Ucraïna que va començar amb la invasió russa d'aquest territori i amb les amenaces de Vladímir Putin d'utilitzar l'armament nuclear davant els paquets de sancions europeus, vuit des del passat mes de febrer, fa que l'Apocalipsi sigui més a prop que mai, des de la crisi dels míssils de Cuba l'any 1962 en plena guerra freda entre els EUA i la URSS. Aquesta reflexió és de Joe Biden, que ha encés les alarmes emprant el terme Harmagedon: "Per primer cop des de la crisi dels míssils de Cuba, tenim l'amenaça nuclear si les coses continuen anant en la línia del que han anat fins ara", en referència a la guerra d'Ucraïna i les paraules del president rus. Segons ha dit en un acte benèfic organitzat pel Partit Demòcrata a Nova York. 

Segons Joe Biden, Putin es troba en una situació molt complicada encara que el rus s'entesti a negar-ho, ofegat per les sancions europees i amb una guerra que s'està allargant molt més del que havia previst en un primer moment. A això se li ha de sumar que les últimes campanyes a Ucraïna no han tingut els resultats esperats, fet que ha provocat una mobilització parcial de la població, i el president nord-americà creu que està cercant solucions que li permetin salvar-se de cara a la galeria. Segons Biden, que defensa que coneix prou bé al líder del Kremlin, aquest no fa broma quan diu que emprarà tàctiques nuclears o biològiques, ja que el seu exèrcit no està donant els resultats que esperava Putin. I Biden descarta també que es puguin fer servir armes nuclears sense que això acabar en l'Harmagedon. 

Biden perdona els presos per possessió de marihuana

Aquest dijous Biden no només va pronunciar aquest discurs a Nova York, sinó que també es va anunciar que perdonarà tots els condemnats a escala federal per possessió de marihuana a través d'una ordre executiva. "Enviar a la presó a gent simplement per posseir marihuana ha afectat massa vides i ha suposat que hi hagi persones a la presó per una conducta que és legal en molts estats", diu Biden en un vídeo per anunciar la seva decisió. Segons han detallat alts funcionaris de l'Administració nord-americana, aquesta ordre afectarà els condemnats a escala federal, dels quals no hi ha actualment ningú a la presó, encara que Biden animarà els governadors dels diferents Estats que l'imitin. 

"Estimem que entorn de 6.500 persones condemnades a escala federal per possessió de marihuana, i 1.000 persones al Districte de Colúmbia, es beneficiaran d'aquesta decisió", ha detallat una funcionària. Cal tenir en compte que aquestes condemnes, en molts casos, dificulten als afectats poder accedir a l'habitatge o a una feina, especialment en les comunitats afroamericanes. La majoria de condemnes per possessió de marihuana, tanmateix, passen en l'àmbit estatal. Així, l'Administració del president demòcrata instarà els governadors de tot el país que prenguin la mateixa mesura.