Almenys tres persones han mort i 213 més han resultat ferides després dels dos nous terratrèmols de magnitud 6,4 i 5,8 a la província turca de Hatay, també afectada pels dos sismes del 6 de febrer que han causat més de 45.000 morts. El ministre de l'Interior turc, Suleyman Soylu, ha confirmat la xifra, encara que ha advertit de la possibilitat que hi hagi més persones atrapades entre les restes dels edificis que han col·lapsat aquest dilluns. "Intentarem recopilar més informació sobre edificis derruïts", ha afirmat el ministre, que també ha informat que s'han produït almenys 20 rèpliques després dels sismes d'aquest dilluns. Així mateix, el titular d'Interior ha concretat que s'estan fent tasques de recerca de persones atrapades en tres edificis que s'han enfonsat.

Cap a les 17.00 hores GTM, al sud de la ciutat d'Antioquia, a la província de Hatay, s'han registrat els primers moviments a causa del sisme, segons ha comunicat AFAD, l'agència turca de gestió d'emergències. Només tres minuts més tard, s'ha produït el segon terratrèmol, de magnitud 5,8. Els sismes han fet activar l'alerta de tsunami, a causa de la proximitat de l'epicentre a la costa mediterrània, tot i que poc després les autoritats l'han anul·lat.

Confusió després del sisme

La confusió s'ha apoderat de les primeres hores després d'aquests nous sismes. Les autoritats no han pogut confirmar si hi havia persones dintre dels edificis i totes les hipòtesis estan sobre la taula. Refik Eryilmaz, alcalde de Samandag, població costanera pròxima a l'epicentre del terratrèmol de més baixa magnitud, ha afirmat a l'emissora NTV que diversos edificis han col·lapsat i que no saben si hi havia gent al seu interior. Fins i tot, Eryilmaz ha apuntat que és possible que alguns veïns s'haguessin refugiat del fred entre les restes de les construccions danyades pels terratrèmols de fa dues setmanes. En aquest sentit, ha aprofitat per demanar l'enviament urgent de tendes de campanya per allotjar a la població, la qual també s'ha quedat a les fosques, fet que dificulta buscar persones entre les runes dels edificis esfondrats. 

A falta d'una xifra exacta, Suzan Sahin, una diputada per Hatay del partit CHP, ha comentat a l'emissora HalkTV, que nou edificis han col·lapsat i que segur que hi ha morts. Un altre alcalde de la zona, concretament del centre urbà d'Antioquia, també ha confirmat que diversos edificis s'han desplomat amb persones al seu interior. Des del terratrèmol del passat dia 6, cap dels edificis d'Antioquia és habitable, però hi ha equips de rescat treballant que poden haver quedat atrapats sota les restes. A més a més, molts supervivents s'acostumen a trobar al voltant de fogueres davant de les construccions esfondrades per ajudar en la identificació de cadàvers.