Un nou terratrèmol de magnitud 6,4 en l'escala de Richter ha sacsejat aquest dilluns el sud-est de Turquia, prop de la costa del Mediterrani i a la zona fronterera entre el país turc i Síria. El Servei Geològic dels Estats Units (USGS, per les seves sigles en anglès) ha registrat el sisme a tres quilòmetres de la ciutat d'Uzunbag, a la província de Hatay, a les 18.04 hores i també ha afectat la capital de la regió, Antioquia, que ja va quedar molt malmesa en els darrers sismes del passat 6 de febrer. Aquest nou terratrèmol ha tingut lloc dues setmanes després dels del passat 6 de febrer, que van deixar més de 40.000 morts i centenars de milers de ferits a Turquia i Síria, una de les pitjors catàstrofes naturals dels darrers anys.

El terratrèmol s'ha produït a una profunditat d'1,2 milles (2 km) segons el Centre Sismològic Mediterrani Europeu (EMSC), que també confirma que la magnitud ha estat de 6,4 en l'escala de Richter. La televisió local NTV afirma que el terratrèmol ha provocat que alguns edificis que ja estaven en mal estat després dels darrers terratrèmols col·lapsessin, però de moment no hi ha informes de víctimes mortals. L'agència estatal turca Anadolu ha explicat que el terratrèmol s'ha fet notar també a Síria, Jordània, Israel i Egipte.

Des del sisme del passat dia 6, cap dels edificis de la ciutat d'Antioquia és encara habitable, però hi ha equips de treball que poden haver quedat atrapats per algun edifici ensorrat aquesta tarda. A més, segons informa EFE, molts supervivents tenen l'hàbit de reunir-se al voltant de focs davant els edificis esfondrats per ajudar en la identificació de cadàvers, i poden estar en risc si es desploma algun edifici veí que encara quedi dret. "Ha estat terrible, ens han caigut damunt finestres trencades. Tothom ha sortit de les botigues amb pànic. Amb la foscor no es pot veure encara què ha passat", ha explicat a EFE per telèfon Ugur Sahin, un reporter del diari local BirGün. El centre d'emergències nacionals AFAD, que situa l'epicentre del sisme en el barri de Defne en la mateixa Antioquia, parla d'una segona rèplica de magnitud 5,8 amb epicentre a Samandag.

Aquest nou sisme coincideix amb el moment en què Turquia ha donat per acabada la recerca de supervivents que encara poguessin estar enterrats sota les runes dels edificis que van col·lapsar en el terratrèmol de fa quinze dies. De moment, es desconeix l'abast d'aquest nou sisme, però les primeres informacions apunten al fet que hi hauria diversos edificis col·lapsats.

Les autoritats turques alerten de risc de tsunami

Les autoritats de Turquia han advertit la població que es mantinguin allunyats de la costa a la província de Hatay, ja que el nivell de l'aigua podria pujar mig metre després del nou sisme de magnitud 6,4 que ha sacsejat el sud-est de Turquia, dues setmanes després dels tremolors que han deixat 41.000 morts. Aquest nou tremolor s'ha registrat a la localitat de Samandağ, a uns 12 quilòmetres de la costa mediterrània, per la qual cosa l'AFAD, l'agència turca d'emergències ha demanat allunyar-se de l'aigua per evitar riscos.