La policia federal del Brasil ha detingut aquest dilluns més de 1.200 bolsonaristes durant el desmantellament del campament situat just davant de la caserna general de l'Exèrcit a la capital del país, Brasília. Des de fa mesos, els seguidors de l'expresident Jair Bolsonaro havien acampat en aquest indret per demanar a l'exèrcit que actués i impedís la investidura del president Lula da Silva, i després de l'assalt d'aquest diumenge al Congrés, el Tribunal Suprem i el Palau de Planalto, l'alt tribunal del Brasil ha ordenat a la Policia i l'Exèrcit que desmuntessin tots els "campaments bolsonaristes" que hi ha al territori nacional en un termini de 24 hores. Complint les ordres, les forces de seguretat brasileres han procedit a desallotjar els acampats situats davant la seu de la caserna de Brasília

🔴 El Suprem del Brasil ordena desmantellar els campaments bolsonaristes en 24 hores: què són?

🤔 Brasil: què passarà després de l'assalt bolsonarista a les institucions?
 

Desallotjament pacífic del campament bolsonarista

Els partidaris de Bolsonaro, que no reconeixen la victòria de l'actual president Lula, han estat detinguts després que, envoltats per la Policia i l'Exèrcit, desmuntessin de manera pacífica el campament que havien format. Segons el Ministeri de Justícia, una quarantena d'autobusos han traslladat els bolsonaristes detinguts fins a la seu de la Policia Federal, on seran identificats per saber quina implicació van tenir en el violent assalt del diumenge. Tanmateix, només quedaran arrestats aquells que realment hagin participat en l'assalt a les seus dels tres poders i se sumaran així a les 300 persones que ja van ser detingudes per ser responsables dels actes vandàlics. 

El desallotjament, que segons informa Efe va ser totalment pacífic, es va produir després que un dels membres de la Cort Suprema del Brasil, Alexandre de Moraes, ordenés desmantellar tots els campaments bolsonaristes situats davant de casernes militars arreu del país. Moraes, responsable de diverses de les investigacions contra Bolsonaro i els seus seguidors per atacs a la democràcia, ha ordenat que els ocupants dels campaments "siguin detinguts en flagrant per la pràctica de diferents crims". 

Més de 70 dies acampats

Feia més de 70 dies que els bolsonaristes van muntar els campaments, just des que Lula es va imposar a la segona volta de les presidencials. Segons exposen les autoritats del Brasil, el campament situat just davant de la caserna de l'Exèrcit a Brasília va ser la base per organitzar i envair les seus dels tres poders del país i on van retornar una vegada el seu intent de forçar un cop d'estat va fracassar.