Una de les grans preguntes que moltes persones s'estan fent aquesta setmana és com cuinar la millor coca de Sant Joan 2023. Sí que és cert que hi ha força variants, algun ingredient que es canvia per un altre segon els gustos personals, tècniques culinàries diferents, etc. Ara bé, si estàs buscant una recepta de coca de Sant Joan 2023 fàcil, clara, concisa i tot ben detallat i explicat, no continuïs la teva recerca, perquè la xef del restaurant Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa als fogons de la seva cuina perquè puguis preparar còmodament a casa teva l'excepcional recepta.

💥 Les receptes de coca de Sant Joan per viure una revetlla gastronòmica de traca
 

 🥇 On comprar la millor coca de Sant Joan 2023: 3 coques per a una revetlla inoblidable
 

Enfunda't el davantal i fes play al vídeo per ser un gourmeter de 10 aquest Sant Joan!

Ingredients per al brioix

  • 250 g de farina
  • 100 ml de llet
  • 50 g de sucre
  • 25 g de llevat fresc
  • 30 g d’ou (1⁄2 ou i la resta per pintar)
  • 1 taronja i 1 llimona
  • Un polsim de sal
  • 60 g de mantega (freda de nevera)

Diluïm el llevat amb la llet. En un bol força gran posem la llet, l’ou, el sucre, la farina, el polsim de sal i les ratlladures dels cítrics, taronja i llimona. I comencem a pastar amb les mans dins del bol. Un cop tinguem un principi de massa amb cos, que no se’ns enganxi a les mans, afegim la mantega prèviament tallada a daus i freda de nevera, la incorporem a poc a poc, veurem com la massa se’ns torna a enganxar a les mans i perd el cos, és normal, no patiu.

Seguim pastant i pastant amb les mans fins a tenir una massa com la que veieu al vídeo. La formem en una bola i la deixem reposar 15 minuts perquè el gluten es relaxi. Passat el temps, la dividim en dos i fem mini coques, les pintem amb l’ou restant, les tapem amb qualsevol estri que tinguem a casa, però que sigui alt, i la deixem fermentar 1 h o 1 hora i mitja. Preescalfem el forn a 180 °C quan quedin 30 minuts de fermentació, per no gastar energia de manera absurda (o bé el temps que el vostre forn trigui a escalfar-se). Fornegem la massa de brioix durant 15 minuts. El deixem refredar a temperatura ambient.

Ingredients per a la crema pastissera

  • 200 ml de llet
  • 50 ml de nata
  • 40 g de sucre
  • 2 rovells d’ou
  • 20 g de midó (maizena)
  • Pell de llimona i taronja
  • Branca de canyella

En un bol barregem amb el batedor el rovell, el sucre i el midó. En una olla a foc baix-mig posem la llet, la nata, la branca de canyella, la pell de llimona i taronja, l’escalfem fins a punt d’ebullició. Quan tinguem la llet calenta, escaldem els rovells, passant-ho per un colador. Remenem i tornem a l'olla, a foc mínim, remenant contínuament fins que espesseixi. Posem en una safata, filmem a pell i refredem a la nevera. Quan la tinguem freda, la trenquem amb el batedor i la posem en una màniga pastissera.

Suggeriments de toppings

  • Fruita al gust però de temporada
  • Un grapat de pinyons torrats

Pel que fa a l'emplatat, a sobre la coca de brioix hi posem la crema, d’una banda a l’altre, i a sobre hi posem la fruita tallada i els pinyons torrats.

Tot i tractar-se d'una recepta excepcional, de la mà d'Ada Parellada, a La Gourmeteria en pots consultar més per si t'has quedat amb ganes de més. A l'apartat de Receptes, et faràs un fart de llegir-ne i podràs agafar moltes idees per decidir quina coca cuines per a aquesta revetlla gastronòmica de traca.