Encara estàs pensant com sorprendre els teus convidats el dia de Nadal? Nosaltres et portem el plat estrella d'aquestes festes amb el que triomfaràs a taula. A més, és molt fàcil de fer i ho tindràs llest en menys de 30 minuts: crema de pastanaga amb llagostins. Un plat que ja és tot un clàssic al restaurant de Josa de Cadí Ca l'Amador, i que el seu xef comparteix amb nosaltres. Així que si voleu aprendre a preparar-la, ho podeu fer mirant el vídeo del Diego Alías que teniu a continuació o bé consultant el pas a pas que trobareu més a baix. Us hi animeu?

 

Crema de pastanaga amb llagostins

Aquest és el plat que el xef Diego Alías us proposa per sorprendre els vostres convidats el dia de Nadal. Una recepta molt senzilla i ràpida de fer, que us salvarà de qualsevol contratemps. Si vols saber com cuinar-la, continua llegint. Però abans, comprova que tinguis a casa tots els ingredients que necessites per preparar aquesta crema de pastanaga amb llagostins. Som-hi!

🥣 Cremes que t'ajudaran a combatre el fred aquest hivern

 

Ingredients per a una persona:

  • Crostons de pa
  • Pinyons torrats
  • 5 gambes pelades
  • Mig quilo de pastanagues
  • 2 cebes dolces
  • Oli d'oliva, pebre i sal

Recepta, pas a pas:

  1. En una cassola amb un bon raig d'oli, incorporem la ceba i la pastanaga tallada a quadrats grans. Salem i deixem sofregir durant 15 minuts.
  2. Passat aquest temps, afegim aigua fins a cobrir els ingredients i bullim uns altres 15 minuts. Quan estigui, triturem fins a aconseguir una crema molt fina i lleugera.
  3. En una paella amb un raig d'oli, cuinem les gambes (prèviament amanides amb sal i pebre) només per una banda.
  4. Ja podem emplatar: en un bol posem els pinyons, els crostons de pa i les gambes, amb un raig d'oli d'oliva. Per sobre afegim la crema a poc a poc. Una mica de pebre, un altre raig d'oli, i ja podem gaudir d'aquest plat tan senzill. Bon profit!
Crema de pastanaga amb llagostins / Foto: Marta Turull
Crema de pastanaga amb llagostins / Foto: Roberto Lázaro

💥 7 aperitius de Nadal fàcils de fer per triomfar a taula

 

Una recepta senzilla amb productes de la terra que et convertiran en tot un xef a casa el dia de Nadal. Si després d'aquest plat de crema de pastanaga amb llagostins t'animes a preparar més receptes, en l'apartat Receptes de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, en trobaràs totes les que vulguis i més, amb els aliments típics de cada temporada i el pas a pas detallat perquè reproduir els nostres plats et sigui el més fàcil possible.