Els mesos de fred ja s'han instal·lat, augmentant les nostres ganes de consumir aliments que mantinguin el nostre cos a bona temperatura, però que, alhora, ens aportin tots els nutrients que necessitem i no siguin pesats. Si alguna vegada has dubtat dels poders d'una bona sopa, t'expliquem que és una de les millors opcions per alimentar-te a l'hivern i a més et deixem algunes idees per combatre el fred d'una forma saludable.

🥶 Quins aliments ajudaran els teus fills a protegir-se dels refredats?

 

Sopes nacionals i internacionals

A continuació, us recomanem 5 sopes molt variades que pots modificar al teu gust, i que segur que et serviran per entrar en calor durant les setmanes més fredes de l'hivern.

Crema de pastanaga i taronja amb gingebre

Aquesta crema és molt senzilla, econòmica i té un sabor molt agradable. Amb els petits sol passar la prova de foc, i això vol dir que, realment, aquesta crema és una meravella per al paladar, a més de rica en sabor i en matisos.

cala w6ftFbPCs9I unsplash
Crema de pastanaga / Foto: Unsplash

Sopa d'algues i tofu

La cuina asiàtica en els últims anys ha arribat amb molta força als nostres barris, pobles i ciutats. Una sopa d'algues i tofu és una manera exòtica però alhora efectiva de protegir-se del fred. Moltes vegades t'hauràs preguntat què mengen els asiàtics realment, aquest és un altre exemple d'hivern. Un plat cent per cent saludable i molt senzill de preparar

Minestrone

Seguim amb el barret internacional. Hi ha tantes receptes de minestrone com mares a Itàlia, però la base és sempre la mateixa: un sofregit de verdures que després es cou amb aigua o, millor encara, un brou suau. Ara que som a l'hivern, es pot afegir al sofregit una base de verdures de temporada com carxofes, bròquil, card, espinacs o porro. Alguns italians utilitzen mongetes i pasta, ambdues prescindibles, encara que la majoria d'ells l'afegeixen perquè li donen consistència al plat si es pren com a principal. Si segueixes una dieta baixa en calories has de treure la cansalada viada.

victòria shes 90Z4qIxWc8Y unsplash
Minestrone / Foto: Unsplash

Sopa de ceba i civada

Sí, aquesta és la versió sana de la sopa de ceba que coneixes de tota la vida. T'aportarà vitamina B i et mantindrà ple i sense fred durant diverses hores. Per preparar-la: pica finament dues cebes i posa-les a daurar en una cassola amb una mica d'oli d'oliva fins que siguin transparents. Afegeix un litre d'aigua calenta i aproximadament 100 grams de flocs de civada. Mou regularment i, abans que bulli, agrega una mica d'orenga, sal marina i nou moscada.

Sopa d'all, un clàssic bàsic de la cuina castellana

La sopa d'all, també anomenada sopa castellana, és un dels plats més tradicionals de la cuina espanyola. Per desgràcia, d'un temps ençà, la preparació ha anat perdent terreny i, encara que continua sent un clàssic dels menús del dia, cada vegada es prepara a menys cases. Això sí, és una de les sopes més reconfortants que hi pugui haver i amb un sabor molt particular. Receptes? Tantes com vulguis, sempre amb l'all com a principal protagonista.