Les esperades vacances d’estiu estan, per a la majoria, a punt d’arribar. Si encara no teniu decidit el vostre destí especial i gaudeixes del turisme de proximitat, estigueu atents a l’article i a les nostres propostes! En un món saturat de missatges i estímuls, les empreses saben que, al client final, ja no se’l sorprèn només amb el producte. En el sector del vi actual, amb tantes marques, denominacions d’origen, zones del món, botigues, distribucions... És difícil que el consumidor recordi el nom i la varietat d’un vi que ha tastat, per molt que li hagi agradat. En canvi, si s’allotja en una habitació de somni i se li ofereix una experiència gastronòmica-sensorial completa, és molt possible que allò no ho oblidi mai. Cada vegada hi ha més cellers, doncs, que cerquen oferir aquesta experiència de 360 graus.


Cellers on dormir en un paradís idíl·lic

A Catalunya, amb el privilegiat clima mediterrani i l’alt nivell dels productes i vins que tenim al país, és fàcil trobar l’escapada perfecta. Avui us en recomanem tres, que combinen vins, gastronomia i aire lliure.

Can Marlès (Montmell, Baix Penedès)

Comencem a Can Marlès, una finca ecològica situada al Montmell, al Baix Penedès, envoltada de vinyes, bosc i natura. Una de les ofertes enoturístiques més singulars de Catalunya: aquí fins i tot podreu tastar vins acompanyats d’alpaques, uns animals sociables i intel·ligents que s’han convertit en un dels grans atractius de la finca. Podreu gaudir d’un pícnic entre vinyes, d’un sopar maridat amb els seus vins blancs ecològics de chardonnay i sauvignon blanc, i també us podeu allotjar en una de les dues masies, completament equipades i amb accés directe a la piscina des de totes les habitacions.

Can Marlès / Foto: Cedida
L'exterior de Can Marlès / Foto: Cedida

MontRubí (Avellà, Alt Penedès)

A l’Avellà, en un petit poble de l’Alt Penedès, trobem MontRubí. Una finca única, amb vinyes plantades a 500 metres d’altitud, i amb una oferta molt completa: celler, restaurant gastronòmic i hotel boutique. Destaquem la seva gamma de vins imprescindibles: el Gaintus, un dels primers vins elaborats 100% amb la varietat sumoll, i el Serres Velles, un macabeu amb criança que sorprèn per la seva elegància i caràcter. Completeu l’experiència amb un menú degustació al restaurant El Chalet 1902 i allotjament a l’hotel boutique La Casa Gran. Aquí el vi no es beu, es viu.

Una posta de sol a la finca de MontRubí / Foto: Cedida
Una posta de sol a la finca de MontRubí / Foto: Cedida

Oller del Mas (Manresa, Bages)

Acabem la ruta al Bages, a Oller del Mas, on trobem un dels allotjaments rurals més impressionants de tot Catalunya. La finca ho té tot: celler, restaurant, espai wellness, club esportiu d’elit on practicar golf, pàdel, hípica i natació i les seves cabanes de fusta integrades al mig del bosc i amb vistes a Montserrat, que són inigualables. Com també els seus vins, dels millors de la DO Pla de Bages, on destaquem el Vi de Finca Arnau, l’homenatge a la primera generació de la història d’Oller del Mas, la gamma Bernat amb el seu picapoll blanc, varietat autòctona de la zona, i l’Especial Picapoll, un dels pocs vins monovarietals de 100% picapoll negre que s’elaboren a Catalunya.

Oller del Mas Bages
Imatge aèria d'Oller del Mas / Foto: Cedida

Ara ja teniu tres opcions ideals per desconnectar i per gaudir del nostre país d’una manera diferent. Si no sabeu quina escollir, tenim una bona notícia: les podeu fer totes!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!