Passejant per una zona residencial del barri de Les Tres Torres, a Sarrià-Sant Gervasi, fem cap a un xamfrà tranquil, però cridaner. Uns tendals vermells trenquen la monotonia de portals i balcons de cases benestants per oferir al públic una experiència singular: menjar bé, en un restaurant normal i per un preu raonable. Entre tants invents moderns i restaurants avantguardistes, de tant en tant ve de gust gaudir d'un àpat més quotidià.

El caliu de casa

El restaurant Poppy 80's és un local de cuina italiana. Pasta, pizza, alguna amanida i unes postres delicioses. Un restaurant tranquil amb uns plats excel·lents per un preu molt raonable. Tan bon punt hi entrem, ens reben —amb accent italià— i ens indiquen la nostra taula mentre ens entreguen la carta. El local és petit, amb una zona de menjador a la dreta, una barra al centre i una cuina oberta al fons que desprèn unes olors delicioses que fan venir gana. Ubicat en un carrer amb poc trànsit, el lloc és calmat, amb parets de colors càlids i tovalles de quadres vermells i blancs al més pur estil tradicional.

Amanida de burrata del restaurant Poppy 80's. / Foto: Oriol Foix

La carta és variada; prou extensa per poder tornar sense repetir el mateix plat diverses vegades, però prou curta per no marejar-te. Ofereixen cuina tradicional italiana, sense invents. Es permeten creacions pròpies, és clar, però sense floritures ni pretensions. Uns plats estrangers als quals ens hem acostumat tant que tenen gust de casa.

El tracte és proper i familiar, i el servei és àgil i atent

Racions gustoses

Quan arribem, al restaurant hi ha poca gent, però a mesura que avança el dinar, el local es va omplint de gent de tota mena. Parelles, famílies, amics i algun turista ocupen les taules mentre el personal rep i atén tothom amb celeritat. El tracte és proper i familiar, i el servei és àgil i atent. Per començar, demanem una amanida de burrata, tomata i pesto. Avís per a navegants: és un plat copiós, més gran del que un s'imagina. Entre dos és un pèl massa, però per a tres o quatre és una ració perfecta. L'amanida és fresca i gustosa, una combinació senzilla que funciona de primera.

Raviolis de formatge, pera i nous del restaurant Poppy 80's. / Foto: Oriol Foix

Un tiquet correcte tenint en compte que són plats a la carta i no un menú

Com a principals, tastem dos plats de pasta: els raviolis amb pera, formatge i nous, i els espaguetis de bolets. Tots dos plats són boníssims, especialment els raviolis, amb un acusat sabor a nous i una textura molt cremosa. Per rematar el dinar, demanem un tiramisú i l'assortit de canoli de postres. El tiramisú és exactament el que esperaries d'un bon tiramisú: sabor a cafè, textura untuosa i uns melindros ben xopats a la base. Els canoli, amb tres versions en miniatura de nata, festuc i limoncello, són deliciosos. Una crema gustosíssima i una galeta cruixent arrodoneixen, amb el permís del cafè —que també és boníssim—, un àpat perfecte.

Postres del restaurant Poppy 80's. / Foto: Oriol Foix

Tot plegat per un preu que ronda els 25 € per cap. Un tiquet correcte tenint en compte que són plats a la carta i no un menú. A més, fins a finals d'aquesta setmana, a Poppy 80's i a 11 restaurants més de la ciutat, es podrà gaudir d'un plat típic i una copa de vi de la regió d'Abruzzo en el marc del festival 'Italia Con gusto'. Una oportunitat ideal per descobrir la cuina d'aquest racó de la ciutat, alhora que viatges fins a preciosa regió d'Abruzzo sense sortir de Catalunya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!