La cuina italiana és una de les més famoses del món. La pasta i la pizza són els caps de cartell d'una gastronomia basada en productes mediterranis i receptes senzilles, però plenes de sabor. I com tota cuina internacional, com més famosa, més maltractada. Per sort, a Barcelona, hi ha locals que encara conserven l'autèntica cuina italiana, feta per italians, i a uns preus justos.
Un racó agradable
Entre el Poble Sec i Sant Antoni, en un xamfrà dels carrers Rocafort i Tamarit, trobem el restaurant Algrano, un dels millors locals de cuina italiana de la ciutat. El restaurant s'ubica en un barri tranquil. A l'exterior, quatre taules conformen una terrassa amb un racó de sol; a dins, un menjador ampli condueix fins a la barra i la cuina del fons. L'espai és càlid i agradable, amb mobles de fusta d'estil rústic i elements de marxandatge penjats de les parets. Malgrat no ser gaire gran, el menjador és acollidor i des de tot arreu es veu la barra on enllesteixen els plats.

Els dimecres és l'únic dia que preparen la carbonara clàssica amb tòfona, una de les millors carbonares de la ciutat
A diferència de la majoria de restaurants italians, a Algrano no hi tenen pizzes. Només hi fan pasta, a més d'entrants i postres. Per beure tenen vins italians i algunes cerveses d'importació molt bones, com la Messina Cristalli di Salle, així com picades d'ullet a Sant Antoni, com la cervesa Veïna, un projecte del barri amb el qual col·laboren. Es tracta d'un bistrot a l'estil italià que treballa amb pasta seca i fresca casolana i que després de quatre anys al barri, ja és un projecte consolidat que mira al futur. L'equip d'Algrano està format només per italians; un equip jove, atent i divertit que ja té al cap l'obertura d'un segon local a la ciutat.

Plats deliciosos
A Algrano s'hi pot anar a dinar i a sopar. A més, a partir d'aquest mes de maig, tenen oberta la cuina cada dia i a tota hora. L'ambient al migdia és tranquil, però a la nit la cosa s'anima bastant. De fet, alguns dels plats més mítics del restaurant només es poden tastar durant el servei de sopar d'alguns dies de la setmana. Els dimecres, per exemple, és l'únic dia que preparen la carbonara clàssica amb tòfona, una de les millors carbonares de la ciutat. Un plat suculent i untuós, acabat amb tòfona negra ratllada de TartufLanghe que primer s'ha de menjar amb forquilla, però després s'ha de rematar amb cullera i pa.
A Algrano també hi tenen altres opcions tradicionals, com l'affogato, un gelat de vainilla servit dins un cafè expresso
Com a entrants, les olives sicilianes i l'arancino casolà són dues opcions delicioses. També és excel·lent l'amanida de burrata, acompanyada de ceba tendra i unes magnífiques tomates xerri, dolces, sucoses i que exploten a la boca. La focaccia de la casa, servida amb olivada, també és molt bona. Però les estrelles de la carta són els plats de pasta. Tenen diverses opcions: des dels fora de carta com l'excel·lent carbonara dels dimecres a la nit, fins a plats de pasta fresca casolana de pop, formatge o vedella. De fet, els raviolis d'osobuco amb safrà són una opció molt a tenir en compte. Per acabar l'àpat, les postres casolanes també són boníssimes. Com a bon restaurant italià, no pot faltar el tiramisú. Però a Algrano també hi tenen altres opcions tradicionals, com l'affogato, un gelat de vainilla servit dins un cafè expresso. Unes postres que costen menys de 5 € i que a més t'estalvien el cafè de després.

Algrano és un restaurant fantàstic que ofereix producte de qualitat, original d'Itàlia i cuinat de primera. A més, té uns preus molt assequibles; s'hi pot menjar entre 20 € i 30 €, tot i que també tens l'opció de demanar vins, suplements i fores de carta per si no et fa res gastar-t'hi més diners. Sigui quan sigui que hi vagis, l'Algrano és una aposta segura si vols gaudir de bona pasta a Barcelona.