El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

On menjar bé al Vallès Occidental: 4 restaurants que són una aposta segura

No té un potencial turístic tan atractiu com altres indrets de Catalunya, però el Vallès Occidental és una comarca amb ciutats i pobles bonics per descobrir i que queden ben a prop de Barcelona. A més a més, i posant el focus en el que ens pertoca, hi ha restaurants de moltíssim nivell que descobrim a continuació.

Ca l'Esteve: un centenari de cuina tradicional catalana

El restaurant Ca l’Esteve de Castellbisbal és un negoci familiar que ha esdevingut un clàssic de la cuina catalana, obert fa més de cent anys per la família Esteve. Actualment, és la quarta generació la que porta les regnes del negoci, tot i que l’Esteve, net del fundador, i la seva dona Maria, pares de l’Esteve Adell fill i la Maria, estan tothora omnipresents; ell, tenint cura de la vinya i dels horts per proveir la cuina sempre que cal d’aquells aliments de temporada que cuida i treballa amb tanta passió; ella, controlant fins al més petit detall.

El caneló de Ca l'Esteve / Foto: Víctor Antich

Ca l’Esteve queda palès que no cal inventar res per ser feliç i fer feliç els altres, sinó més aviat tot el contrari: del que es tracta és de mantenir, recuperar i, a voltes, adaptar amb bon criteri el receptari català tradicional. Tan fàcil i tan difícil alhora. No deixeu de visitar Ca l’Esteve, us alegrarà el dia.

Calvari Pizza: un pelegrinatge merescut fora de Barcelona

Trobar bona pizza un cop fora de Barcelona és una tasca difícil. Per sort, els vallesans estan d’enhorabona perquè Calvari Pizza, a Ripollet, satisfarà qualsevol antull indomable de pizza deliciosa. Al capdamunt del carrer del Calvari, al centre de Ripollet, Calvari Pizza és una pizzeria petita d’on surten pizzes molt grans des de fa més de dos anys. L’espai és reduït, i si bé pots menjar la pizza escollida en una de les barres o contrabarres, assegut en un tamboret, o fins i tot al banc que hi ha fora, la majoria dels clients fan la comanda a través de la web i s’enduen una bona columna de capses de pizza fumejants cap a casa.

Garbí: mig segle de cuina alegre

Ja esteu tardant a reservar una taula al restaurant Garbí, un lloc del qual parlen meravelles del seu menú de migdia i de les seves mongetes del ganxet, a banda de ser guardonat amb el Bib Gourmand, ja sabeu, el reconeixement de la prestigiosa Guia Michelin que distingeix aquells establiments que ofereixen una cuina de qualitat a un preu raonable. Es tracta d'un restaurant familiar fundat ara fa cinquanta anys pel matrimoni Calsina. Ara, però, és el seu fill Carles Calsina qui porta el negoci i n'és l’actual xef. De fet, ell s’hi incorpora el 2016, quan els seus pares decideixen jubilar-se. Bon moment per recordar el poema del Joan Oliver, poeta i dramaturg sabadellenc més conegut com a Pere IV, que proclama “com el Vallès no hi ha res”.

Rice: la millor cuina jove de Sabadell

“No fem cuina mediterrània ni cuina fusió; fem la nostra cuina, la més personal”, enraonen els xefs Dani Moreno i Sandra Fernández. Xerro amb aquesta parella d'amics després que em parlessin meravelles d'aquest local enclaustrat al bell mig de Sabadell. Oberts des de 2019, el restaurant Rice aposta per una cuina casolana, innovadora i arrelada al territori, amb especial atenció als arrossos i postres d’elaboració pròpia.

L'arròs melós de gamba vermella / Foto: Jordi Tubella

El Dani i la Sandra són pioners a Sabadell. “Busquem marcar la diferència amb un menú que no es troba enlloc més a la ciutat”. Però no només això, sinó que treuen pit i mostren l'orgull de proclamar als quatre vents aquesta passió per cuinar i “ensenyar que la gent jove podem fer coses molt grans”. Així, han enamorat tota la parròquia de la cocapital del Vallès Occidental, però també un públic català que ve des de Sant Cugat, Cerdanyola i fins i tot Manresa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!