El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

4 restaurants de la Costa Daurada que no et pots perdre

La calor s'intensifica i de valent. Poques opcions hi ha damunt la taula per a aquest cap de setmana que no sigui refugiar-se a la muntanya o passar un o dos dies de platja. Sigui a la Costa Brava o a la Costa Daurada, l'opció de platja i refrescar-se al Mediterrani s'anticipa com la millor solució. Si l'opció preferida és optar per la costa del sud català, és fonamental saber on menjar bé i que tastis els millors plats gastronòmics de la zona.

Brisa: una molt bona opció a Tamarit

El Restaurant Brisa s'ubica a pocs metres d'Altafulla, concretament a Tamarit. És un restaurant rústic i elegant amb vistes sobre un castell i el mar que ofereix plats creatius de mariscs, paella i peix a la brasa. Està situat a la platja de Tamarit i el seu punt fort són els productes procedents del mar i les seves imponents vistes. La mariscada freda i l'arròs melós de magret d'ànec amb carpaccio de figues i encenalls de foie són uns dels plats més exquisits.

Mariscada freda al Brisa / Foto: Raquel Sánchez

Situat a primera línia de mar, en un marc incomparable, al peu del castell de Tamarit. El restaurant Brisa ofereix gran varietat de plats de qualitat, principalment de cuina mediterrània en la qual el peix i els arrossos són els productes estrella.

El Cortijo: un top al centre de Tarragona

A Tarragona, un veritable tresor gastronòmic ha captivat el cor i l'estómac dels locals: el Bar Cortijo. Els qui freqüenten aquesta àrea, segurament ja han estat induïts a submergir-se en l'experiència única d'esmorzar al Cortijo. Amb més de quatre dècades d'història, des de 1978, aquest establiment va començar com el refugi dels estibadors que anhelaven un esmorzar substanciós per encarar el dia. No obstant això, amb els canvis en el port i la jubilació de la clientela original, els germans Masegosa, Luis i Santos, van transformar astutament el negoci per adaptar-se als nous temps.

Hiu: una cuina que emociona a Cambrils

Com n’és de curiós (o no) que la restauració compti amb persones que tracten amb persones… i és que treballar de cara al públic, per a qui li agrada, és font de gaudi. Potser la clau està en aquest gaudi, però sempre suma a la passió el fet de tenir una especial sensibilitat. Podria mencionar un bon llistat de xefs amb aquestes qualitats, de memòria. Conèixer en Sergi Palacín m’hi ha fet reflexionar, perquè aquesta sensibilitat és tan notòria, que embolcalla la seva història de forma irremissible. Ell lidera el restaurant Hiu, un projecte gastronòmic a Cambrils que està copsant atencions i elogis. I rere la seva mirada profunda no hi ha cap història dramàtica.

Sergi i el seu equip, a la cuina del Hiu / Foto: Marta Garreta

El Cambrils de la seva infància queda ben lluny de Bangkok, però Tailàndia segueix dintre d’en Sergi. I aquí rau la màgia: Hiu, en tailandès, significa “tinc gana”. La tècnica asiàtica està present en plats tan interessants com la cassoleta de sardina fumada amb textures de blat de moro o el bunyol de careta de porc char siu, dos entrants magnífics. Més exemples: el trio d’snacks conformats pel temaki de tàrtar de cecina amb kimchi, el fonoll de mar amb canyut i el koji amb caviar. La integració és magnífica al fricandó de galta de tonyina i trompeta de la mort o a la seva interpretació d’un suquet, amb curri vermell, vel de calamar i gamba blanca.

L'Arrosseria: els millors arrossos de la Costa Daurada

Al Passeig Marítim de Cunit trobareu el restaurant L’Arrosseria, que va guanyar el premi d'“El millor restaurant a peu de platja de la Costa Daurada” pel programa Joc de Cartes de TV3. Amb el bon humor característic del xef Andreu Ruiz i el seu lema Have a Rice Day, L’Arrosseria presenta l’escenari perfecte per menjar un bon arròs acompanyat d’un vi natural de qualitat, al costat d’una platja tranquil·la i calmada. Es tracta d’un restaurant especialitzat en una àmplia varietat d’arrossos, més d’una vintena, i plats de temporada: elaboracions tradicionals i amb tocs innovadors i deliciosos. Si sou més d’entrants freds, a la carta trobareu els seitons en vinagre amb oli d’all i julivert o el tomàquet de temporada amb una crema suau d’allioli i alfàbrega. Us agraden més els entrants calents? No patiu, també ofereixen una selecció àmplia i deliciosa, com per exemple musclos al vapor amb llimona, llorer i farigola o gamba vermella de la llotja de Vilanova saltada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!