Queden tres setmanes perquè comenci oficialment l'hivern, però la neu i la febre per anar a esquiar ja és latent en moltes converses familiars i entre grups d'amics. Potser anar a esquiar com a tal encara no, però sí que ja és aquí la temporada de pujar al nord del país -Vall d'Aran, la Cerdanya, etc.- i treure el cap per la muntanya. Ara bé, no tothom és amant dels esquís i, per aquest motiu, reapareix Top Catalan Restaurants de la mà de Maite Escribà per descobrir-nos 3 restaurants molt top a Altafulla, que competeixin amb les propostes fresques de l'alta muntanya.

3 restaurants molt top a Altafulla

A continuació, entrarem en detall a conèixer la història de cadascun dels establiments i quina és la filosofia que transmet cadascun d'ells. Fes play al vídeo per al·lucinar amb tots els plats i les vistes de cada un dels restaurants.


Restaurant Voramar

El Restaurant Voramar és un espai familiar situat davant mateix del mar, a la platja d'Altafulla, especialitzat en arrossos i peixos. Va guanyar el premi de millor arròs de l'estat el 2017. Sis anys després, encara el tenen a la carta, convertint-se en una excel·lent elecció perquè apostis per tastar l'arròs melós de presa ibèrica i shitake amb maionesa de foie.

FRAME 03 KM 0 MAITE ALTAFULLA 02
El millor arròs d'Espanya el 2017 / Foto: Raquel Sánchez

Aquest establiment a primera línia del mar destaca per un ambient mitjà i informal amb una qualitat del producte estupenda. A l'estiu la gent hi accedeix en banyador, però a l'hivern guanya aquest punt de calma i elegància que el fa únic. El restaurant, que no és una guingueta, ressalta pel peix i el marisc fresc, ben cuinats, i unes paelles i arrossos boníssims. Notable relació qualitat-preu i un servei molt amable. "La ubicació davant del mar és genial, molt recomanable! No tardarem a tornar" és la frase més repetida en els fins aviat dels comensals.

📍 C/ de Pons d'Icart, s/n

Bruixes de Burriac

És el restaurant gastronòmic de l'Hotel Gran Claustre situat a la vila closa d'Altafulla. Ofereixen una cuina de temporada amb productes de primera qualitat. El xef Jaume Drudis elabora uns plats on es pot veure l'essència de la cuina mediterrània i de mercat. El garguilot de verduretes a la vinagreta de mostassa i la suprema de lluç amb alls confitats i salseta de llamàntol són dues opcions que no et deixaran indiferent.

FRAME 03 KM 0 MAITE ALTAFULLA 05
Suprema de lluç amb alls confitats i salseta de llamàntol / Foto: Raquel Sánchez

El menjador d'aquest establiment disposa d’un gran finestral que permet observar com treballa i prepara els plats l’equip de cuina, podent apreciar el transcurs del servei, tot això acompanyat de l’ambient tranquil i el tracte exquisit fa que sigui tota una experiència nova per als sentits. Els ingredients utilitzats per a les elaboracions són de primera qualitat, de temporada i de proximitat: en el cas de les verdures, procedents de la zona del Baix Gaià; en el cas del peix, de les llotges més properes; i en el cas de la carn, de les millors pastures amb un celler de vins de diferents D.O. principalment del conreu.

FRAME 03 KM 0 MAITE ALTAFULLA 03
Interior del restaurant Bruixes de Burriac / Foto: Raquel Sánchez

Qualitat, treball ben fet i compromís amb el client són els tres punts que defineixen el treball i la passió per la cuina del xef Jaume Drudis. Per satisfer els comensals, aquí s’ofereix un menú en el qual es poden triar diferents opcions i que va canviant mensualment. Encara que també es poden triar plats de la seva carta, que es renova a cada estació de l’any, o provar el seu menú degustació per descobrir tots els sabors i sensacions del mar i la terra amb els productes autèntics del Camp de Tarragona.

📍 C/ del Cup, 7

Restaurant Brisa

El Restaurant Brisa s'ubica a pocs metres d'Altafulla, concretament a Tamarit. És un restaurant rústic i elegant amb vistes sobre un castell i el mar que ofereix plats creatius de mariscs, paella i peix a la brasa. Està situat a la platja de Tamarit i el seu punt fort són els productes procedents del mar i les seves imponents vistes. La mariscada freda i l'arròs melós de magret d'ànec amb carpaccio de figues i encenalls de foie són uns dels plats més exquisits.

FRAME 03 KM 0 MAITE ALTAFULLA 06
Mariscada freda al Restaurant Brisa / Foto: Raquel Sánchez

Situat a primera línia de mar, en un marc incomparable, al peu del castell de Tamarit. El restaurant Brisa ofereix gran varietat de plats de qualitat, principalment de cuina mediterrània en la qual el peix i els arrossos són els productes estrella. Per aquestes dates de Nadal, et pots topar amb alguna sorpresa culinària a la carta que et deixarà amb la mel als llavis (i als ulls).

📍 Platja Tamarit Ctra. N-340, km. 1172

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!