A Tarragona, un veritable tresor gastronòmic ha captivat el cor i l'estómac dels locals: el Bar Cortijo. Els qui freqüenten aquesta àrea, segurament ja han estat induïts a submergir-se en l'experiència única d'esmorzar al Cortijo. Amb més de quatre dècades d'història, des de 1978, aquest establiment va començar com el refugi dels estibadors que anhelaven un esmorzar substanciós per encarar el dia. No obstant això, amb els canvis en el port i la jubilació de la clientela original, els germans Masegosa, Luis i Santos, van transformar astutament el negoci per adaptar-se als nous temps. La Maite Escribà, més coneguda com a Top Catalan Restaurants, s'endinsa al local per descobrir-nos la seva història i alguns dels plats icònics.


El Bar Cortijo: essència de la cuina local

La brillant intuïció de Santos els va conduir a una evolució significativa, introduint vins naturals al bar. Gràcies a la influència de personatges com Joan Ramon Escoda de Prenafeta i Laureano Serres del Pinell de Brai, va començar un viatge fascinant per petits cellers i fires, revelant un món menys comercial i més autèntic. Cada ampolla parla amb passió, oferint una visió honesta i profunda del territori. Els horaris del Bar Cortijo (carrer dels Rebolledo, 27) s'estenen des de "d'hora ben d'hora" al matí fins a les 4 de la tarda. Tot i que etiquetin l'experiència com un esmorzar, es tracta realment d'un dinar substanciós que captura l'essència de la cuina local.

Bar Cortijo Tarragona Foto ElNacional (8)
Migas amb ou i xistorra / Foto: Raquel Sánchez

Al Bar Cortijo s'hi van introduir vins naturals, els quals parlen amb passió, oferint una visió honesta i profunda del territori

Un toc especial del Bar Cortijo és la seva absència de carta, pàgina web o QR. En lloc d'això, t'animen a apropar-te a la barra del fons, on el personal et dirà amb entusiasme: "Mira què tenim avui". Aquests plats es complementen amb clàssics com les croquetes, el paté o les rillettes, creant una experiència culinària autèntica. En definitiva, un lloc amb encant, emblemàtic a Tarragona i un dels més canalla de la zona.

Bar Cortijo Tarragona Foto ElNacional (4)
Paté casolà del Bar Cortijo / Foto: Raquel Sánchez

En el teu recorregut pel fons del local, podràs admirar no només l'assortiment variat, sinó també la cuina, on es gesten les delícies que et delectaran. El Bar Cortijo no només et convida a menjar, sinó a submergir-te en una teràpia culinària on els moments compartits amb aquells qui estimes, esdevenen tan essencials com els sabors que t'ofereixen. Un viatge gastronòmic al Bar Cortijo és una immersió autèntica a la riquesa de Tarragona, on cada tast és una connexió amb la història, la passió i la tradició culinària.

Bar Cortijo Tarragona Foto ElNacional (2)
Una de les postres del Cortijo és el coc de poma / Foto: Raquel Sánchez

Un viatge gastronòmic al Bar Cortijo és una immersió autèntica a la riquesa de Tarragona

A tocar del carrer del mar i de la plaça dels Carros, els preus són aptes per a totes les butxaques. Tantes persianes històriques abaixades, cal donar una empenta i una mica d'alegria als establiments de poble o barri com el Bar Cortijo. A més a més, si els estómacs queden ben contents i satisfets, què més volem? No enganyem si assegurem que, passi qui passi, xalarà menjant, sobretot quan fas un d’aquells aperitius després dels quals ja ni dines.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!