El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
Els 3 millors restaurants de l'Alt Camp
La comarca de l’Alt Camp ofereix una gastronomia arrelada a la tradició i al producte de proximitat. Amb una cuina marcada pel pas del temps i l’essència mediterrània, destaca per plats com el xató, els calçots amb salsa romesco —emblema de les típiques calçotades—, o les elaboracions amb conill, caragols i verdures de l’horta. El paisatge agrícola, dominat per vinyes, oliveres i camps de fruiters, es trasllada directament a la taula, amb vins i olis de qualitat reconeguda. A més, molts restaurants combinen receptes de sempre amb tocs contemporanis que fan valdre la riquesa del territori. Des de petits cellers amb cuina de mercat fins a masies amb encant, l’Alt Camp és una destinació ideal per descobrir una cuina autèntica, generosa i fidel a les arrels.
Llépol: el restaurant més top de Vila-rodona
D'obrador de melmelades a restaurant seriós i reconegut amb cara i ulls. L'evolució en qualsevol negoci és fonamental i aquest restaurant no n'és una excepció. Ens traslladem a la població de Vila-rodona, a l'Alt Camp, per copsar la gastronomia que s'amaga al restaurant Llépol. Neix l'abril de 2016, com a obrador de melmelades. I fruit d'una col·laboració amb un enòleg del poble comencen a fer tastos i maridatges de vins i menjar. Aquí comença la cuina i els plats, més enllà de les melmelades. El 2018 van reformar la part de la sala i els lavabos, que encara eren magatzem agrícola dels inicis. En fer la sala, es van plantejar d'obrir més enllà dels tastos, i obrir els caps de setmana com a restaurant.

Aquesta experiència transcorre en un garatge d'una antiga casa de poble convertida en un petit restaurant. Un lloc molt especial a mitja hora en cotxe de Tarragona on tothom es pot sentir com al menjador de casa seva. La Bet cuina amb amor productes de proximitat i ecològics molt top i aposta per vins de cellers veïns.
Mas Bell: brasa i tradició catalana
Per descomptat, si parlem de l'Alt Camp hem de parlar de calçots. D'acord, ara a ple estiu no és temporada d'aquest aliment tan característic d'aquesta comarca, però convé recordar el restaurant Mas Bell, enclaustrat en una masia centenària on, més enllà de celebrar-hi la millor calçotada de la zona, pots degustar unes magnífiques carns a la brasa. Un espai natural que respecta la tradició, l'entorn i el producte local en la seva màxima esplendor.
QuintaForca: un oasi de plats a deu minuts de Valls
El restaurant QuintaForca neix del compromís i del descobriment d’un territori i la seva gent. Són un restaurant de Slow Food i km 0. La cuina que hom s'hi pot trobar és de proximitat, sense pretensions. Productes frescos, acabats de collir, ecològics i sostenibles. Per la seva cuina passa el bo i millor del pagès, el pescador, el viticultor i un grapat de petits productors que tenen a la vora.

Els agrada el producte de temporada i el consenten com cal, deixant que expressi la seva naturalesa de sabors i textures. En definitiva, la cuina de sempre, la tradicional, sense fums. Fresca i intuïtiva amb un toc boig. Els protagonistes darrere d'aquesta història són en Xavier i la Fina, que elaboren un tast de degustació perquè els comensals gaudeixin durant una bona estona de la taula i de la gent. Per a ells, la vida passa entre menjades i cuinar és un acte d'amor.