Nova obertura a l'Eixample. Una més, però no com la resta. L'activitat del sector de la restauració en aquest districte és frenètica. No són gaires els locals que consolidin un projecte nou en aquest racó de la ciutat perquè la competència és ferotge. Cal fer les coses bé i dedicar-hi molta suor, temps i esforç; a més de tenir un coixí econòmic prou gran per aguantar els primers mesos. I al restaurant Desoriente tot això ho saben molt bé. Després de l'èxit del local que tenen al Poblenou, Desoriente obre un nou restaurant a l'Eixample.
Un xamfrà privilegiat
Desoriente s'ubica al Carrer València, 201, a la cantonada amb Enric Granados. El local és petit, amb dos espais de menjador molt ben optimitzats i una barra al centre. Els grans finestrals que donen al carrer fan que el restaurant sigui molt lluminós. La decoració és estrident, però equilibrada, al més pur estil de restaurant oriental modern. I dic oriental perquè no és només japonès, xinès, coreà o tailandès, sinó que ho és tot alhora. Neons blaus, rajoles negres i altres elements decoratius que donen un toc juvenil i agradable a l'ambient.

Desoriente és un restaurant vegà. Però no un d'aquells vegans militants que fan bandera de ser-ho, sinó un vegà com podria ser una taverna basca, una trattoria italiana o un bar d'entrepans; la cuina del restaurant no defineix el seu tarannà, però sí la qualitat dels seus plats. Racions suculentes carregades de sabor que no porten cap producte d'origen animal. Una filosofia compartida amb la resta de restaurants del grup Beleavers (Blu, 26 kg i Vrutal).

Plats extraordinaris
A Desoriente s'hi cuinen plats realment extraordinaris; "que està fora de l’ordre o de la regla comunament seguida, no acostumat", segons el diccionari. Estem acostumats a concebre la cuina vegana com una cuina insípida, feta només a base de verdures bullides i succedanis de productes carnis. Hamburgueses que no són de carn, salsitxes fetes de plantes o llets vegetals que imiten la d'origen animal. Però l'autèntica cuina vegana és molt més que això. És oferir un plat de bròquil fregit carregat de sabor; peces de sushi sense peix amb una textura deliciosa; o postres molt gustoses impossibles de trobar a cap altre lloc.

A Desoriente ho cuinen tot a casa. Des de les salses fins al pa, passant pels fermentats i les begudes casolanes. Això permet que l'equip del restaurant t'assessori al detall en funció dels teus gustos; hi ha plats poc habituals en altres cartes que de vegades pot no quedar clar què són. Però com que es coneixen al detall tot el que cuinen, perquè ho fan ells, t'expliquen i et guien perquè visquis la millor experiència a l'hora de menjar. Amb alguns plats pensats per menjar individualment, i una majoria de racions ideals per compartir, el preu de Desoriente ronda, de mitjana, els 30 € o 35 € per cap.